Felçli köpekler için varilleri kullanarak tren yaptı: O anlar gündem oldu

Felçli köpekler için varilleri kullanarak tren yaptı: O anlar gündem oldu
Gölbaşı'nın Oyaca Mahallesi'nde faaliyet gösteren Yaşama Tutunan Patiler Derneği, 560 köpeğin bakımını üstlenerek, içlerinde 300'den fazla engelli köpeğe özel ilgi gösteriyor. Derneğin Başkanı Buket Özgünlü liderliğindeki...
Gölbaşı'nın Oyaca Mahallesi'nde faaliyet gösteren Yaşama Tutunan Patiler Derneği, 560 köpeğin bakımını üstlenerek, içlerinde 300'den fazla engelli köpeğe özel ilgi gösteriyor. Derneğin Başkanı Buket Özgünlü liderliğindeki ekip, özellikle engelli köpeklerin ihtiyaçlarını karşılamak için özverili bir çalışma yürütüyor.

Dernek, yaklaşık 4 yıldır faaliyet göstererek Türkiye'nin dört bir yanından kurtarılan hayvanların bakımını üstleniyor. Özgünlü, derneğin bu süre zarfında gösterdiği çaba ve desteklerle birlikte, engelli hayvanların da yaşama tutunmasına yardımcı olduklarını belirtiyor.

Bununla birlikte, Özgünlü'nün özverili çabaları sadece bakımı değil, aynı zamanda engelli köpeklerin sosyal hayata katılmasını sağlamak için de devam ediyor. Plastik varillerden yaptığı trenle engelli köpekleri gezdiren Özgünlü, onların hayata bağlılığını ve sevgi dolu yanlarını vurguluyor.

Yaşama Tutunan Patiler Derneği'nin bu örnek çalışması, toplumda farkındalık yaratırken, engelli hayvanların da yaşama tutunabileceği ve sevgiyle bakıldığında mutlu bir hayat sürebileceği mesajını veriyor.

Sosyal medyada paylaştığı, ATV tarzı aracının arkasına bağladığı plastik varillerden yaptığı "tren"le engelli köpeklerini gezdirdiği görüntülere yönelik ilgiye şaşırdığını kaydeden Özgünlü, "Bu kadar çok sevileceğini düşünmemiştim. Ben öylesine paylaştım, test sürüşüne çıkmıştım. Anlık bir gelişmeyle paylaştım videoyu. Daha trenimizin tamamlanmış hali değil, daha farklı projelerimiz var, bitmemiş haliyle karşınızdayız şu anda" dedi.

Engelli köpeklerin özel kumlar üzerinde yaşadıklarını, tren gezisinin onlara iyi geldiğini fark ettiğini bildiren Özgünlü, "Alana girdiğimizde çok enerjik ve mutluydular. Arkadaşlarıyla oyun oynamaya başladılar. Böyle gezmenin onlara çok iyi geldiğini fark ettim. O yüzden her hafta altışarlı altışarlı gezdiriyorum" diye konuştu.

Dünyada bir benzeri olan Eugene Bostick tarafından yapılan örnek;