FENER IŞIL IŞIL

FENER IŞIL IŞIL
Dev derbide Fenerbahçe, Galatasaray'ı 2-0 yendi. Galibiyeti getiren golleri 26'da Zajc ve 68'de Serdar Dursun kaydetti. Kadıköy'de ezeli rakibini 4 maç sonra yenen sarı-lacivertliler bu sonucun ardından 59 puana yükseldi. Öte yandan...

Dev derbide Fenerbahçe, Galatasaray'ı 2-0 yendi. Galibiyeti getiren golleri 26'da Zajc ve 68'de Serdar Dursun kaydetti. Kadıköy'de ezeli rakibini 4 maç sonra yenen sarı-lacivertliler bu sonucun ardından 59 puana yükseldi. Öte yandan ligde oynadığı son 8 maçta 7. galibiyetine imza atan ve son 4 maçını kazanan Fenerbahçe ligde 2. sıraya yükseldi.

26. dakikada Zajc'ın attığı golle ilk 45 dakikayı 1-0 önde tamamlayan sarı-lacivertliler, 68'de Serdar Dursun'un attığı kafa golüyle sahadan 2-0'lık skorla galip ayrılan taraf oldu.

Galatasaray'ın 85'te Halil ile attığı gol, elle oynama nedeniyle geçerlilik kazanmadı. Süper Lig'de tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Galatasaray ligde 6 maç sonra kaybetti ve 41 puanda kaldı.

İrfan Can, cezalı duruma düştü
Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu'na yaptığı faul sonrası sarı kart ile cezalandırıldı. İrfan Can, 16 Nisan Cumartesi günü oynanacak olan Göztepe maçında cezalı duruma düştü.

Mert Hakan Yandaş’tan maç yorumu:
Tüm camia olarak birlik olduklarını belirten 27 yaşındaki futbolcu, "Özel hazırlandım diyemem derbiye. Her şey benim için geride kaldı. Fenerbahçemize hizmet için elimden gelen her şeyi yapıyorum. 2 sezondur taraftarımızı çok üzdük. Kazanıp bu konuşmayı yapmak istiyordum.

Türkiye'de neler olup bittiğini herkes görüyor. Taraftar çok sabırlı, dayanabildikleri sürece dayanıyorlar. Biz birlik olduğumuz sürece her şeyi başarırız. Peşini bırakmıyorlar Fenerbahçe'nin. Herkes bir yumruk olsun 3 Temmuz gibi, kurşunlanma gibi. İlk kaybettiğimiz maçta birbirimize girmeyelim. Birlik beraberlik kazanamayacağımız şey yok. Ben bugün Fenerbahçe'ye geldiğimi hissettim" dedi.