"Fenerbahçe, Dilan ve Engin Polat ile olan sponsorluklarını iptal etti" iddiası

"Fenerbahçe, Dilan ve Engin Polat ile olan sponsorluklarını iptal etti" iddiası
Fenerbahçe'nin haklarında kara para aklama nedeniyle soruşturma açılan ve gözaltında bulunan Engin ve Dilan Polat çiftinin sponsorluklarını iptal edildiği iddia etti. DurakMedya'dan Mustafa Barış Durak'ın haberine göre,...

Fenerbahçe'nin haklarında kara para aklama nedeniyle soruşturma açılan ve gözaltında bulunan Engin ve Dilan Polat çiftinin sponsorluklarını iptal edildiği iddia etti.

DurakMedya'dan Mustafa Barış Durak'ın haberine göre, Fenerbahçe'nin hem kadın hem de erkek takımının sponsoru olan Polatların, sponsorluk anlaşmalarının Sarı-lacivertli yönetim tarafından iptal edildi.

Dilan Polat, Fenerbahçe Kadın Voleybol takımı ile “Tayt Arkası Sponsoru” ve Engin Polat da Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı "Forma Sponsoru" olmuştu.

Ülker Stadyumu'nda saha kenarındaki panolarda "Engin Polat"ın reklamının olması taraftarlar tarafından protesto edilmiş, Sarı lacivertli taraftarlar sponsorlukların iptal edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Ayrıca geçen gün Sultanlar Ligi'nde oynanan Fenerbahçe Opet-Beşiktaş Ayos maçında, Fenerbahçe takımının Dilan Polat şortları ile çıkması da taraftarların tepkisine neden olmuştu.

Ne olmuştu?

Bir süredir gündeme gelen sosyal medyanın popüler çifti Dilan Polat ve Engin Polat'ın yurt dışına çıkmaya hazırlandığı iddia ediliyordu.

Dilan ve Engin Polat hakkında 'Kara para aklama' ve 'vergi kaçırma' iddiaları vardı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), çift hakkında rapor hazırlamıştı.

Ayrıca Polatların mal varlıklarına el konulmuş ve yurtdışına çıkış yasağı getirilmişti.

Polat çiftine ait Rise And Shine isimli kozmetik şirketinin ticareti de durdurulmuştu. MASAK raporuna göre, bu karar sahte belge düzenleme iddiasına ilişkin alınmıştı.