Fenerbahçe, Kadıköy'ün rövanşını almak istiyor... Trabzonspor- Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Fenerbahçe, Kadıköy'ün rövanşını almak istiyor... Trabzonspor- Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda?
Süper Lig’in 30’uncu haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe yarın Trabzon'da karşı karşıya gelecek.Papara Park’ta saat 20.30’da başlayacak olan karşılaşmada hakem Halil Umut Meler düdük çalacak. Meler’in yardımcılıklarını...
Süper Lig’in 30’uncu haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe yarın Trabzon'da karşı karşıya gelecek.

Papara Park’ta saat 20.30’da başlayacak olan karşılaşmada hakem Halil Umut Meler düdük çalacak. Meler’in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy üstlenecek. Karşılaşma beIN Sports'tan canlı olarak yayınlanacak.

Bu sezon ligde oynadığı 29 karşılaşmada 24 galibiyet 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 76 puan toplayan sarı-lacivertli ekip, ilk sıradaki Galatasaray’ın 2 puan gerisinde yer alıyor. Fenerbahçe’de hedef, bu sezon ligde kendisini mağlup eden tek takım olan Trabzonspor’dan rövanşı almak ve maç fazlasıyla yeniden liderliğe yükselmek.

İki takım arasında Kadıköy'de oynanan ilk maçı Trabzonspor 3-2 kazanmıştı.

Fenerbahçe'de 3 eksik var, Bonucci'nin durumu belirsiz

Sarı-lacivertli ekip, Trabzonspor karşısında 3 futbolcusundan yararlanamayacak. Fenerbahçe’de sakatlıkları bulunan Mert Hakan Yandaş, Çağlar Söyüncü ve Joshua King, Trabzonspor deplasmanında forma giyemeyecek. Ağrıları dolayısıyla son 3 resmi maçın kadrosunda yer almayan Leonardo Bonucci’nin durumuna ise son antrenmandan sonra karar verilecek. Sakatlığını atlatan ve hafta başında antrenmanlara başlayan Rodrigo Becao’nun ise Trabzon’a götürülmesi bekleniyor.

Dokuz futbolcu sarı kart cezası sınırında

Fenerbahçe’de Trabzonspor maçı öncesi 9 oyuncu sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Sarı-lacivertlilerde Dusan Tadic, Cengiz Ünder, Sebastian Szymanski, Rodrigo Becao, Bright Osayi-Samuel, Edin Dzeko, Ferdi Kadıoğlu ve Mert Müldür, kart görmesi halinde 31'inci haftada iç sahada oynanacak olan Adana Demirspor maçında forma giyemeyecek.

Deplasmanda 40 puan aldı

Sarı-lacivertli ekip, bu sezon deplasmanda sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekti. Ligde deplasmanda oynadığı 14 maçta 13 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 40 puan toplayan Fenerbahçe, bu maçlarda 32 gol atarken kalesinde sadece 6 gol gördü. Ligde oynadığı son 8 deplasman maçından 3 puanla ayrılan sarı-lacivertliler, seriyi Trabzonspor maçında da sürdürüp şampiyonluk hedefinde önemli bir adım daha atmak istiyor.

Son galibiyeti 3 yıl önceydi

Fenerbahçe, Trabzonspor ile deplasmanda oynadığı son 7 resmi maçta sadece 1 galibiyet elde etti. 6’sı Süper Lig, 1’i de Türkiye Kupası olmak üzere oynanan son 7 maçta bordo-mavili ekip 5 kez sahadan galip ayrılırken 1 maç da berabere sonuçlandı. Sarı-lacivertli ekip, Trabzon’daki son galibiyetini Süper Lig’in 2020-2021 sezonunun 27’nci haftasında rakibini 1-0 mağlup ederek almıştı.