Fenerbahçe kazandı Erol Bulut derin bir ‘oh’ çekti

Fenerbahçe kazandı Erol Bulut derin bir ‘oh’ çekti
Fenerbahçe, Trabzon’da oynanan dev maçta Trabzonspor’u 1-0 yendi. Mücadelenin ilk 45 dakikasında kaleci Uğurcan Çakır’ı geçemeyen sarı-lacivertliler, 76. dakikada Pelkas’ın attığı harika golle sahadan galip ayrılan taraf...

Fenerbahçe, Trabzon’da oynanan dev maçta Trabzonspor’u 1-0 yendi. Mücadelenin ilk 45 dakikasında kaleci Uğurcan Çakır’ı geçemeyen sarı-lacivertliler, 76. dakikada Pelkas’ın attığı harika golle sahadan galip ayrılan taraf oldu.

Bu sonucun ardından rakibini 4 maç sonra deplasmanda deviren sarı-lacivertliler 54 puana yükseldi. 2021 yılındaki ilk yenilgisini alan ve 7 maçlık galibiyet serisi sona eren Trabzonspor ise 48 puanda kaldı. Öte yandan Fenerbahçe bu sezon deplasmandaki 10. galibiyetine imza attı.
Stat: Medical Park
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Serkan Olguncan, Erdinç Sezertam
Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Serkan Asan (Dk. 78 Yunus Mallı), Edgar, Vitor Hugo, Marlon (Dk. 86 Abdulkadir Parmak), Berat Özdemir, Flavio (Dk. 86 Afobe), Bakasetas, Nwakaeme, Ekuban (Dk. 76 Yusuf Sarı),Djaniny
Fenerbahçe: Altay Bayındır, Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Tisserand, Szalai, Sosa, Mert Hakan Yandaş (Dk. 74 Ozan Tufan), Pelkas (Dk. 86 Novak),Osayi Samuel (Dk. 74 Ferdi Kadıoğlu), Mesut Özil (Dk. 66 Samatta), Thiam (Dk. 66 Valencia)
Gol: Dk. 76 Pelkas (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 7 Ekuban (Trabzonspor), Dk. 56 Mert Hakan Yandaş, Dk. 72 Serdar Aziz (Fenerbahçe)

CANKURTARAN PELKAS!

Bu sezon Fenerbahçe formasıyla Süper Lig’de en fazla gole katkı sağlayan oyuncu olan Dimitrios Pelkas gol ve asist sayısını 5 gol, 5 asiste yükseltti. Yunan yıldız bu katkıların yüzde 80’ini deplasmanda yaptı.
İç sahada sadece Alanyaspor maçında gol atan Pelkas’ın dört golü ise Göztepe, Gaziantep FK, BB Erzurumspor ve Trabzonspor deplasmanlarında geldi. 27 yaşındaki futbolcu Gençlerbirliği, Erzurumspor ve Kasımpaşa deplasmanlarında da toplamda 4 golün hazırlayıcısı oldu.
‘ÇİLİNGİRLİK’ YAPTI!
Fenerbahçe sezonun geride kalan kısmında dış sahada ligin en etkili takımı oldu. Sarı-lacivertliler deplasmanlarda 13 maça çıkarken sadece 1 yenilgi aldı ve söz konusu mücadelelerde 32 puan topladı. Dimitrios Pelkas 10 gole yaptığı katkıyla bu performansın da ‘çilingir’i oldu.