Fenerbahçe seride öne geçti

Fenerbahçe seride öne geçti
ING Basketbol Süper Ligi play-off final serisi ilk maçında Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'i 85-76 mağlup ederek 1-0 öne geçti.Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi Fenerbahçe Beko Biberoviç, De Colo, Henry,...

ING Basketbol Süper Ligi play-off final serisi ilk maçında Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'i 85-76 mağlup ederek 1-0 öne geçti.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi Fenerbahçe Beko Biberoviç, De Colo, Henry, Vesely, Booker beşiyle başladı. Konuk ekip Anadolu Efes ise Larkin, Singleton, Bryant, Buğrahan, Pleiss beşiyle sahaya çıktı.

Anadolu Efes'in top kayıplarını iyi değerlendiren Fenerbahçe, maça 5-0'lık seriyle başladı. Molanın ardından toparlanan lacivert-beyazlılar, Buğrahan Tuncer'in basketleriyle 6-5 öne geçti. Kalan dakikalarda iki takım da dış atışlarla sayı üretti. Anadolu Efes, Dunston'ın son anda bulduğu basketle ilk çeyreği 20-18 önde tamamladı.


İkinci çeyreğe taraftarının desteğiyle başlayan sarı-lacivertliler, De Colo'nun önderliğinde 11-2'lik seri yakalayarak 29-22 öne geçti. Anadolu Efes bu bölümde rakibine kısalarıyla cevap verince soyunma odasına 37-37 eşitlikle gidildi.

İkinci yarıya da etkili başlayan taraf Fenerbahçe Beko oldu. Kanarya, özellikle savunmadaki gayretiyle final periyoduna 59-53 önde girdi.

Dördüncü periyota da hızlı bir başlangıç yapan Fenerbahçe, bitime 7 dakika kala 9 sayı öne geçti. Kalan dakikalarda oyun hakimiyetini iyice kabul ettiren ev sahibi ekip, maçtan da 85-76 galip ayrılarak seriyi 1-0 yaptı.

Fenerbahçe Beko'da Jan Vesely 17 sayı 4 ribaunt 1 asistle maçın adamı oldu. De Colo 13, Booker ise 11 sayıyla galibiyette önemli pay sahibi oldu.
Konuk Anadolu Efes'te ise Elijah Bryant'ın 13, Buğrahan Tuncer'in ise 12 sayılık performansı mağlubiyeti öneleyemedi.

Final serisinin ikinci maçı, 9 Haziran Perşembe saat 20:30'da yine Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak.

MICIC OYNAMADI
Galatasaray Nef'le oynanan yarı final serisinin son maçında ayağından sakatlanan Vasilije Micic, final serisinin ilk maçında forma giyemedi.