"Fenerbahçeli futbolcular değil maç cezası, bir dakika bile ceza almamalı"

"Fenerbahçeli futbolcular değil maç cezası, bir dakika bile ceza almamalı"
Trabzonspor- Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili PFDK sevklerinin en geç salı gününe kadar yapılması bekleniyor. Sabah gazetesi yazarı Gürcan Bilgiç, Fenerbahçeli futbolcuların Trabzon'da yaşanan olaylarda bir dakika...
Trabzonspor- Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili PFDK sevklerinin en geç salı gününe kadar yapılması bekleniyor. Sabah gazetesi yazarı Gürcan Bilgiç, Fenerbahçeli futbolcuların Trabzon'da yaşanan olaylarda bir dakika bile ceza almaması gerekiğini savundu:

"PFDK veya Tahkim, tarihi bir kararın eşiğindeler. Aslında ne gibi cezalar açıklayacağını hemen söyleyebiliriz. Bugüne kadar bizi yanıltmadılar. Fenerbahçeli oyunculara da ceza verecekler. Oyuncular kazanmanın sevincini kutladılar ve sahaya giren taraftarlar onlara saldırdı. Korkmadılar, kaçmadılar. Bunlar 20'li yaşlarında, fizik olarak en iyi durumdaki gençler. Bir kişiye dört–beş kişinin saldırdığı bir ortamın içinde kaldılar. Bu karmaşada, "Sen neden taraftara vurdun?" denmez, "Taraftarların o sahada ne işi vardı?" denir. Değil maç, hiçbir Fenerbahçeli oyuncuya bir dakika bile ceza verilemez."

"Fenerbahçe, Türkiye'nin takımıdır"

"Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un "Karşılar" dediği kısım taraftarlar değil, sistemi kuranlar. Yoksa Türkiye'nin takımıdır Fenerbahçe… En çok sevilen, ilgi duyulan, iddia taşıyan kulübüdür. Sorun da bu zaten. Yıllardır süren, son dönemde zirveye ulaşan hakem, PFDK kararları ile uğraşıyorlar. Ne zaman başlarını yukarı kaldırsalar, "Hakem kararları" ile geriye çekiliyorlar. Kimsenin almadığı cezalar Fenerbahçeli oyunculara veriliyor."