"Fenerbahçe'yi ittire ittire şampiyon yapacağız"

"Fenerbahçe'yi ittire ittire şampiyon yapacağız"
Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, 1907 ÜNİFEB'in İstanbul'da düzenlediği 'Aydınlık Gelecek Ödülleri'ne katıldı. Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki şampiyonluk yarışını değerlendiren Baki, taraftara da...
Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, 1907 ÜNİFEB'in İstanbul'da düzenlediği 'Aydınlık Gelecek Ödülleri'ne katıldı. Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki şampiyonluk yarışını değerlendiren Baki, taraftara da mesajlar verdi:

"Biz gerçekten bambaşka bir camiayız. Bu sene şampiyon olmamız çok önemli. Son 10-11 haftaya girdiğimiz zaman arada Avrupa maçlarımız var, Süper Kupa maçı var. Sezonun kalanında ciddi anlamda düşüşler, kalkışlar olabilir. Bunu Pendikspor maçı özelinde söylemiyorum sadece. Yanımızda olmaya devam etsinler. Dış faktörlerle ne kadar uğraştığımızı bence iyice görmeye başladılar. Bizim kuruluş zamanlarında "Zaferin Rengi" filmini izlesinler, o zamandan beri kulağımıza nasıl bir ruh üflenmiş, Fenerbahçe Atatürk'üyle Türkçülüğüyle nasıl yoğrulmuş görsünler. Nasıl özel bir camiayız bunu izleyince bir kere daha insan idrak ediyor, farkına varıyor. Biz o ruhla tribünlerden vereceğimiz enerjiyle bu takımı ittire ittire şampiyon yapacağız. Yani şunu unutmasınlar biz öyle bir camiayız ki, doğuştan Türk'üm, Allah'ın lütfuyla Fenerbahçeliyim. Ne olur bunu unutmasın hiçbir Fenerbahçe taraftarı. Çok teşekkür ederim."

“Cengiz, kadife ayağıyla bize çok kritik maçları çözdü. Ferdi zaten maşallah lokomotif gibi nereye koysan oynuyor. Bizim bu sene transfer ettiğimiz futbolcular çok büyük katkılar verdiler. Bence doğru isimler burada ama ben seçemem, öyle söyleyeyim. Bugün kim gelseydi benim için tamam yani, problem yoktu."

1907 ÜNİFEB Fenerbahçe’nin aydınlık yüzü

"Ben tribün zamanlarımda 1907 ÜNİFEB'in ilk kuruluşuna şahit olmuş birisiyim. İlk kurucu üyelerinde benim can dostlarım var, beraber yönetimde Fenerbahçe'ye hizmet ettiğim can dostlarım var. O gün de Fenerbahçe'nin aydınlık yüzüydü, geleceğiydi; bugün de aydınlık yüzü. Bu çeyrek asırda birçok arkadaşımın, birçok pozisyona geldiğini, önemli pozisyona geldiğini gördüm ve hiçbir zaman Fenerbahçe'yi unutmadıklarını, Fenerbahçemiz'e katkı vermeye çalıştıklarını gördüm, hala görmeye devam ediyorum. Dolayısıyla bu akşam hem mutluyum hem de biraz eski dostları görünce yaşlandığımızı da hissettim. Çeyrek asır geçmiş aradan. Beni davet ettikleri, unutmadıkları için de çok mutlu oldum. İşte bugün Fenerbahçe ailesi, futbolcularımız, sporcularımız, yöneticilerimiz, yüksek divan kurulu başkanımız hep beraber bir aradayız. Dediğim gibi, yaşasın, var olsun Fenerbahçe'nin aydınlık yüzü ve aydınlık geleceği ÜNİFEB."