Blinken, Erdoğan ve Fidan'la buluştu: F-16 konusu masada

Blinken, Erdoğan ve Fidan'la buluştu: F-16 konusu masada
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve mevkidaşı Hakan Fidan, İstanbul'daki Vahdettin Köşkü'nde yaklaşık 2 saat süren bir görüşme yaptı. Blinken, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşme gerçekleştirdi.Orta Doğu...
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve mevkidaşı Hakan Fidan, İstanbul'daki Vahdettin Köşkü'nde yaklaşık 2 saat süren bir görüşme yaptı. Blinken, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşme gerçekleştirdi.

Orta Doğu turu kapsamında dün akşam İstanbul'a gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün öğle saatlerinde bir araya geldi.

Üsküdar'da bulunan Vahdettin Köşkü'nde gerçekleşen görüşme yaklaşık iki saat sürdü.  Bu görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Blinken'ı kabul etti. Vahdettin Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen görüşmeye, Bakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake de katıldı

Fidan: F-16 alım sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz

Blinken-Fidan görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya X hesabından yapılan açıklamada ise "Bakanımız Hakan Fidan, İstanbul'da Vahdettin Köşkü’nde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. Görüşmede, Gazze'deki savaş, insani kriz, İsveç’in NATO’ya katılım süreci, ikili ve bölgesel konular ele alındı" ifadelerine yer verildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Dışişleri Bakanı Fidan, Blinken'la görüşmesinde, Türkiye'nin ABD'den F-16 alım sürecinin sonuçlanmasını beklediğini, İsveç’in NATO üyelik sürecinde nihai kararın TBMM'ye ait olduğunu belirtti. İsrail’in artan saldırganlığının tüm bölgeye yönelik bir tehdit olduğuna dikkat çeken Fidan, derhal ateşkes ilan edilerek Gazze’ye kesintisiz insani yardım ulaştırılması gerektiğini vurgulayarak iki devletli çözüme yönelik müzakerelere bir an önce başlanması çağrısında bulundu.

Bakan Fidan, Türkiye'nin Karadeniz’de gerilim yaşanmasını arzu etmediğini, Rusya ve Ukrayna’da üretilen gıda ürünlerinin güvenli biçimde dünya pazarlarına ulaştırılması için Türkiye'nin gösterdiği çabalar konusuna da değindi. Görüşmede, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki görüşmeler ile Suriye ve Irak gibi bölgesel konular da ele alındı.