Figen Yüksekdağ kardeşinin cenaze törenine katıldı

Figen Yüksekdağ kardeşinin cenaze törenine katıldı
HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, cenaze töreninin ardından tekrar Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevi’ne götürülmek üzere yola çıkarıldı.Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı...

HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, cenaze töreninin ardından tekrar Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevi’ne götürülmek üzere yola çıkarıldı.

Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, hayatını kaybeden kardeşi Necmi Yüksekdağ’ın cenaze törenine katılmak için jandarmalar eşliğinde uçakla önce Adana’ya, oradan da Ceyhan ilçesindeki aile evine götürüldü.

Aile evinin önünde kurulan taziyeye, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP)  Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partili milletvekilleri Pervin Buldan, Ali Bozan ve Adelet Kaya, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü’nün de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

MA’nın haberine göre, Necmi Yüksekdağ’ın cenazesi aile evinin önüne getirilerek helallik alınırken, Yüksekdağ da taziyeleri kabul etti. Cenaze daha sonra defnedilmek üzere konvoy eşliğinde Yumurtalık ilçesindeki Gökova Mezarlığı'na götürüldü.

Figen Yüksekdağ ise hapishane aracı ile mezarlığa getirildi. Burada dinî vecibelerin yerine getirilmesinin ardından Necmi Yüksekdağ’ın cenazesi toprağa verildi.

Cenaze töreninin ardından Yüksekdağ, hava yoluyla tekrar hapishaneye götürülmek üzere Adana Şakirpaşa Havalimanı’na doğru yola çıkarıldı.