Filistin Başbakanı istifasını sundu

Filistin Başbakanı istifasını sundu
 Filistin Başbakanı Muhammed Iştiye, Filistin Yönetimi'nde ABD destekli reformların kapısını açabilecek bir hareketle hükümetinin istifa ettiğini söyledi.Filistin Başbakanı Muhammed Iştiye, bugün Batı Şeria’daki Ramallah...
 Filistin Başbakanı Muhammed Iştiye, Filistin Yönetimi'nde ABD destekli reformların kapısını açabilecek bir hareketle hükümetinin istifa ettiğini söyledi.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiye, bugün Batı Şeria’daki Ramallah kentinde düzenlenen haftalık kabine toplantısında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a istifasını sunduğunu söyledi.

Başbakan Iştiye, İsrail’in Hamas ile Gazze’deki savaşıyla birlikte değişen dinamiklere yanıt verebilecek yeni bir hükümetin kurulmasına yol açmak için istifa ettiğini söyledi. Başbakan Iştiye, açıklamasında şunları söyledi:

“Batı Şeria’da artan gerginlikler, Gazze’deki soykırım ve Gazze şeridinde yaşanan açlıklık nedeniyle bu istifa kararını aldım. Şimdi görüyorum ki önümüzdeki önemli görev, Gazze’de yaşananlar ışığında yeni gerçekliğe uygun bir hükümetin kurulması. Bunun için tüm Filistinlilerin uzlaşısı ve birliği gerekiyor.”