Filistin Dışişleri Bakanlığı: İsrail duyuru yapmadan Refah’a saldırı başlattı

Filistin Dışişleri Bakanlığı: İsrail duyuru yapmadan Refah’a saldırı başlattı
Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine, herhangi bir duyuru yapmadan ve izin almadan hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada,...
Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine, herhangi bir duyuru yapmadan ve izin almadan hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Refah kentine yönelik gerçekleştirdiği kanlı hava saldırılarının, uluslararası uyarılara aldırmadan milyonlarca yerinden edilmiş insanın yaşadığı kente sistematik bir şekilde zarar verdiği ve şiddetle kınandığı ifade edildi.

Açıklamada, İsrail'in saldırısının duyurulmadığı ve izin alınmadığı vurgulanarak, bu eylemin uluslararası tepkilerden kaçınma amacı taşıdığı belirtildi.

İsrail'in, Refah kentine sığınmış bir milyondan fazla insanın hayatını tehlikeye attığı ve uluslararası çağrıları dikkate almadığı vurgulandı. Ayrıca, İsrail'in bu saldırılarının ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın bölge ziyaretiyle aynı zamana denk geldiği de belirtildi.

Dün gece İsrail savaş uçaklarının Refah kentinin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında, çocuk ve kadınların da bulunduğu 14 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada ise, 15 Mart'ta Netanyahu'nun Refah kentinin güneyine muhtemel bir askeri operasyon planını onayladığı duyurulmuştu.