Fındıklı’ya da soruşturma

Fındıklı’ya da soruşturma
İlçedeki Millet Bahçesi’nin adını Atatürk Parkı olarak değiştiren Rize’nin Fındıklı ilçesinin CHP’li ilçe Belediye Başkanı Ercüment Şahin Cervatoğlu’na İçişleri Bakanlığı soruşturma açtı.31 Mart seçimlerinden...

İlçedeki Millet Bahçesi’nin adını Atatürk Parkı olarak değiştiren Rize’nin Fındıklı ilçesinin CHP’li ilçe Belediye Başkanı Ercüment Şahin Cervatoğlu’na İçişleri Bakanlığı soruşturma açtı.
31 Mart seçimlerinden sonra Rize’nin Fındıklı ilçe belediye başkanı seçilen Ercüment Şahin Çervatoğlu, AKP'li belediye döneminde yapılan Millet Bahçesi'nin adını değiştirerek, 100. Yıl Atatürk Atatürk Parkı yaptı ve parkın tabelasını değiştirdi. Encümen kararı ile yapılan isim değişikliği, kaymakamlık talimatıyla yargıya taşındı. Yargılama devam ederken şimdi de İçişleri Bakanlığı Fındıklı Belediye Başkanı Cervatoğlu hakkında soruşturma açtı.
Soruşturmaya tepki gösteren Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, İçişleri bakanlığının tutumunu demokrasi ayıbı olarak nitelendirdi. Seçimden sonra halkın talebi doğrultusunda ve meclis kararıyla parkın adının değiştirildiğini ifade eden Çervatoğlu, şöyle konuştu: “Meclis toplantısında parkın adının 100’üncü Yıl Atatürk Parkı olmasını 8’e 3 çoğunlukla kabul ettik. Aynı toplantıda Millet Kıraathanesi olan yeri de kültür evine dönüştürdük ve adını Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi yaptık. Kaymakamlık konuyu yargıya taşıdı. Şimdi de İçişleri Bakanlığı soruşturma açtı. Ama bu kararımızdan geri dönmeyeceğiz. İki tür belediyecilik anlayışı var. Birincisi rantçı belediyecilik, ikincisi bizim yaptığımız halkçı ve toplumcu belediyecilik. Bu ilçeyi halkla yönetmek için mücadele ediyoruz. Halkın iradesi üstünde hiçbir irade yoktur.”