Finlandiya mutlu sona yakın

Finlandiya mutlu sona yakın
Cumhurbaşkanı ayyip Erdoğan, Türkiye’nin Finlandiya’nın NATO üyeliğinin Meclis’teki onay sürecinin başlatılmasına karar verdiğini açıkladı.Erdoğan, Ankara’da ağırladığı Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö...

Cumhurbaşkanı ayyip Erdoğan, Türkiye’nin Finlandiya’nın NATO üyeliğinin Meclis’teki onay sürecinin başlatılmasına karar verdiğini açıkladı.
Erdoğan, Ankara’da ağırladığı Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, “Finlandiya’nın üçlü muhtıradaki taahhütlerini yerine getirmek için samimi adımlar attığını gördük. Finlandiya’nın NATO’ya katılım protokolünün, Meclisimizdeki onay sürecini başlatmaya karar verdik” dedi.
Erdoğan, Finlandiya ile birlikte NATO’ya üyelik başvurusu yapan İsveç’i ise “teröristlere kucak açmakla” suçladı. “Stockholm Caddesi’nde sürekli olarak Türkiye’deki PKK-YPG uzantılarının gösterileri oluyor” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“120 civarında teröristin listesini verdik, ‘Bize verin’ dedik. Teröristleri bize vermeyince, bizim de İsveç’e olumlu yaklaşmamız mümkün değil. Sayın Başbakan iyi bir insan ama bu teröristleri bize vermediler, veremediler. Finlandiya’da bu tür şeyler yok. Bunun için de Finlandiya’ya olumlu yaklaşımımızı bugünkü imza ile gösterdik.”
Erdoğan, İsveç’in NATO’ya üyelik sürecinin nasıl ilerleyeceğinin, bu ülkenin atacağı somut adımlarla doğrudan bağlantılı olacağını belirtti.
NİİNİSTÖ: İSVEÇ OLMADAN TAMAMLANAMAZ
Erdoğan’a teşekkür eden konuk Cumhurbaşkanı, “NATO üyeliğimiz konusunda ifade ettiğiniz haberleri almak bizi çok memnun ediyor” dedi. Bunun ardından Niinistö, “Bir komşumuz da var, İsveç. Kendileri iyi insanlar, iyi bir halk. Finlandiya’nın NATO üyeliği İsveç olmadan tamamlanamaz. Çünkü ortak çıkarlarımız var” açıklamasını yaptı.