Finlandiya takvimden çıkarıldı

Finlandiya takvimden çıkarıldı
MotoGP, Kymiring’de yapılması planlanan Finlandiya Grand Prix’sinin iptal edildiğini açıkladı. Bu iptalle birlikte Avusturya’da iki yarış olacağını duyurdu. 1982’den bu yana ilk kez Finlandiya’ya geri dönecekti, fakat COVID-19...

MotoGP, Kymiring’de yapılması planlanan Finlandiya Grand Prix’sinin iptal edildiğini açıkladı. Bu iptalle birlikte Avusturya’da iki yarış olacağını duyurdu. 1982’den bu yana ilk kez Finlandiya’ya geri dönecekti, fakat COVID-19 nedeniyle yarış iptal edilmişti.
Bununla beraber Finlandiya’nın önümüzdeki yıllarda MotoGP takvimindeki yeri daha da sağlamlaştırıldı. Çünkü Dorna Sport ve KymiRing arasında beş yıllık bir anlaşma yapıldı.
Şimdi Finlandiya’nın takvimdeki yerini ikinci Avusturya yarışı aldı. Buna göre 6-8 Ağustos tarihlerinde Avusturya’nın Red Bull Ring pistinde Steiermark GP adı altında ikinci bir yarış düzenlenecek.
Takvimin kalan kısmında herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor ancak Avustralya Superbike yarışının iptali, Philip Island yarışıyla ilgili şüphelere yol açıyor.