Finlandiya: Türkiye anlamalı, iade taleplerinde hukukun üstünlüğü korunacak

Finlandiya: Türkiye anlamalı, iade taleplerinde hukukun üstünlüğü korunacak
Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ve Meclis Başkanı Matti Vanhanen, Türkiye’nin “terör” gerekçesiyle iade talepleriyle ilgili “hukukun üstünlüğü” ilkesinin korunacağını vurguladı. Finlandiya’nın Türkiye’ye...

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ve Meclis Başkanı Matti Vanhanen, Türkiye’nin “terör” gerekçesiyle iade talepleriyle ilgili “hukukun üstünlüğü” ilkesinin korunacağını vurguladı. Finlandiya’nın Türkiye’ye PKK terör örgütüyle muhtemel bağlantıların daha yakından izleneceğine dair güvence verebileceğini ifade eden Haavisto, “Türkiye’ye kesinlikle böyle garantiler verebiliriz. PKK, Avrupa’da terör örgütü olarak listelendiği için Finlandiya topraklarında terör faaliyeti hazırlığına izin vermemek için üzerimize düşeni yapmamız önemlidir” dedi.

Finlandiya Meclis Başkanı Matti Vanhanen ve Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Türkiye’nin “terör” gerekçesiyle iadesini istediği kişilerle ilgili “hukukun üstünlüğü” ilkesinin muhafaza edileceği mesajları verdi.

Finlandiya devlet televizyonu YLE’ye konuşan Meclis Başkanı Vanhanen, Türkiye’nin iade talepleriyle ilgili “Türkiye, hukukun üstünlüğüyle ilgili konularda siyasi olarak tavrımızı değiştirmeyeceğimizi anlamalıdır. Masum insanlar başka bir ülkeye iade edilmez, özellikle de gerekçe gösterilmeden hapse atılma veya mahkum edilme riski varsa. Silah ihracatı gibi en pratik konularda ise Türkiye’nin tam olarak ne beklediğini öğrenmemiz gerekiyor” dedi.