Finlandiya ve İsveç, NATO zirvesine katılacak

Finlandiya ve İsveç, NATO zirvesine katılacak
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Türkiye’nin üyeliklerine karşı çıktığı Finlandiya ve İsveç’in, 29-30 Haziran’da Madrid’de düzenlenecek NATO Zirvesi’ne katılacağını açıkladı.Sanchez, Dünya Ekonomik Forumu Davos...

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Türkiye’nin üyeliklerine karşı çıktığı Finlandiya ve İsveç’in, 29-30 Haziran’da Madrid’de düzenlenecek NATO Zirvesi’ne katılacağını açıkladı.


Sanchez, Dünya Ekonomik Forumu Davos Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, NATO’nun geleceği ve Avrupa Birliği’nin istikrarı için İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılımının “çok önemli” olduğunu belirtti. Sanchez, "Müttefiklerin duygu ve siyasi iradeleri bu ülkeleri kabul etmektir. İspanyol hükümeti her iki ülkeyle olan taahhüdünü yerine getirmek için ulusal parlamentosundaki süreci hızlandıracaktır" dedi.

Sanchez, Madrid’deki zirvede NATO’nun 2030 yılına kadar olan süreçteki yeni stratejik konseptinin tanımının yapılacağını, Sahra Altı Afrika’daki durumun ele alınması gerektiğini de ifade etti. Sanchez, “Zirvede, Putin’e karşı koyma ve NATO stratejisini dikkate alma konusundaki konumu hakkında Rusya’ya sağlam bir mesaj iletmek şart” dedi.