Osman Çavuşoğlu

Osman Çavuşoğlu

Fırtına avantajını korudu

Trabzonspor, Fenerbahçe karşısına geçen hafta sakatlanan Vitor Hugo’nun yerine Ahmet Can tercihiyle çıkarken orta sahayı Siopis ile Bakasetas’a teslim etti. Abdulkadir Ömür ise forvetin arkasında yer aldı.

Karadeniz Fırtınası hem ofansif hem de defansif futbolu iyi oynayan bir ekip… Fenerbahçe ise son 3 maçını kazanarak biraz olsun moral buldu. Sarı-lacivertlilerin bu maçta ortaya koyacağı futbol merak ediliyordu.

Sarı lacivertliler, Şükrü Saraçoğlu stadında taraftarının desteğini arkasına alarak maça başladı… İlk 15 dakika kontrollü geçti. 16. Dakikada İrfan Can Kahveci’nin Siopis’e yaptığı hareketi hakem Küçük, VAR’ın uyarısıyla izleyerek kırmızı kartla cezalandırdı… 22. dakikada Abdulkadir baskıyla kazandığı topu kaleye ortaladı, rakibe çarpan top Nwakaeme’nin önüne düştü ve plase bir vuruşla takımını öne geçirdi… 34. dakikada Ahmet Can kale içinden mutlak golü önledi… 43. dakikada Uğurcan yine sahneye çıktı ve tehlikeyi önledi.

İkinci yarıya her iki takım da aynı kadroyla başlarken, bordo-mavililer bu yarıda topu daha çok ayağında tutarak rakibe pozisyon vermemeye çalıştı. Feberbahçe 10 kişi kaldıktan sonra sanki eksik oynamadı. Fenerbahçe 67. Dakikada iki değişiklik yaptı. 70. Dakikada Zajc kafa ile beraberliği sağlarken, bu gol Trabzonspor defansının uyumasından kaynaklandı.

Trabzonspor’da oyuna katkısı olmayan Bakasetas ile oyuna bir türlü konsantre olamayan Puchacz golde de adeta hazırlayıcı oldu… Fenerbahçe beraberliği sağladıktan sonra baskısını artırdı. Trabzonspor, Nwakaeme ile galibiyet golüne yaklaştı Ancak Fenerbahçe’nin bu şans anıydı. Top direkten oyuna alanına döndü… Trabzonspor 87. Dakikada üç değişiklik birden yaptı… Visca uzatma dakikasında inanılmaz bir golü daha kaçırdı… Maçın hakemi Zorbay Küçük kırmızı kartın ardından Fenerbahçe’den yana kullandı…Karşılaşma berabere tamamlanırken Trabzonspor yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Osman Çavuşoğlu Arşivi