Fransa'da emeklilik reformuna öfke büyüyor: Protestocular Louis Vuitton binasını bastı

Fransa'da emeklilik reformuna öfke büyüyor: Protestocular Louis Vuitton binasını bastı
Fransa'da emeklilik yaşının 62'den 64'e yükseltilmesi için değişiklik nedeniyle düzenlenen grev ve protestolar büyüyerek devam ediyor. Hükümetin emeklilik reformunu protesto eden eylemciler, perşembe günü Louis Vuitton’un...

Fransa'da emeklilik yaşının 62'den 64'e yükseltilmesi için değişiklik nedeniyle düzenlenen grev ve protestolar büyüyerek devam ediyor.

Hükümetin emeklilik reformunu protesto eden eylemciler, perşembe günü Louis Vuitton’un çatı şirketi olan lüks devi LVMH’nin genel merkezini bastı.

CNN’de yer alan habere göre, protestocular arasındaki sendika lideri Fabien Villedieu, “Macron emeklilik sistemini finanse etmek için para bulmak istiyorsa, onu bulmak için buraya gelmeli” dedi.

Paris polisinden bir sözcü, "Gösteri alanının ön saflarında bulunan en az bin radikal kişi, birkaç kez yol boyunca şiddet eylemleri gerçekleştirmeye ve gösterinin sorunsuz ilerlemesini engellemeye çalıştı" diye konuştu.

Yerel saatle perşembe akşamından cumartesi sabahına kadar bölgede protesto yasağı uygulanıyor.

Fransa’nın önde gelen sendikalarından GGT’nin yeni başkanı Sophie Binet, “Emeklilik reformu geri çekilmediği sürece seferberlik öyle ya da böyle devam edecek" ifadesini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron reformların kamu maliyesini düzenlemek için şart olduğunu savunarak kararlılığını korurken, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, göstericileri desteklediğini dile getirdi.

Protestolar, Louis Vuitton ve Moët gibi markaların sahibi olan LVMH’nin hisselerinin rekor seviyeye yükseldiği gün meydana geldi. LVMH’nin sahibi Bernard Arnault geçen aralıkta ‘dünyanın en zengin insanı’ unvanını Twitter’ın sahibi Elon Musk’tan almıştı.