Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul tutuklandı

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul tutuklandı
Furkan Vakfı’nın kurucusu ve başkanı Alparslan Kuytul tutuklandı.Kuytul, sabah saatlerinde Adana’da, iş insanı Koray Sarısaçlı’nın kaçırılmasıyla ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı.Adana...

Furkan Vakfı’nın kurucusu ve başkanı Alparslan Kuytul tutuklandı.

Kuytul, sabah saatlerinde Adana’da, iş insanı Koray Sarısaçlı’nın kaçırılmasıyla ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Adana merkezli vakfın 8 üyesi de bu soruşturma kapsamında tutuklu bulunuyor. Söz konusu tutuklu üyelerin serbest bırakılması için Adana’da Mart ayı sonunda bir eylem düzenlemiş ve polisin sert müdahalesiyle karşılaşmışlardı.

Vakfın Kurucusu Kuytul da bu eylem sırasında gözaltına alınmıştı.

Kuytul’un avukatı Bilal İpek, tutuklama kararına, “Bir kez daha hukuk katledildi” diyerek tepki gösterdi.

İpek, soruşturmanın 7 ay önce başlatılmasına rağmen bu süre zarfında Kuytul’un ifadesine başvurulmadığını söyledi ve bu süreç içerisinde somut delil olmadığını savunarak delil yaratıldığını öne sürdü.

İpek, Kuytul’un da ifadesinde benzer bir görüş bildirdiğini ifade etti. Avukat İpek, Kuytul’un ifadesinde, “Bu olay ya hiç yaşanmadı, kendisine hazırlanan kumpas ya da böyle bir olay yaşandı ve Furkan’a yıkılmaya çalışılıyor” şeklinde ifadelere yer verdiğini söyledi.