G20 hangi konuları ele alacak?

G20 hangi konuları ele alacak?
G20 merkez bankası başkanları ve maliye bakanları bu hafta küresel ekonomik meseleleri ele alacak.G20 toplantısının sonuç bildirisi için yapılan hazırlıklar hakkında bilgi sahibi olan bir kaynağa göre, kilit ekonomik öncelikler...
G20 merkez bankası başkanları ve maliye bakanları bu hafta küresel ekonomik meseleleri ele alacak.

G20 toplantısının sonuç bildirisi için yapılan hazırlıklar hakkında bilgi sahibi olan bir kaynağa göre, kilit ekonomik öncelikler üzerinde uzlaşı sağlayan verimli bir oturum olmasını isteyen Brezilya, son yıllarda görülenden çok daha kısa bir kapanış bildirisi önerdi ve bu öneriyi diğer üyelerle müzakere ediyor.

Kaynaklar, halen son şekli verilmekte olan son taslakta küresel parçalanma ve çatışma risklerinden genel hatlarıyla bahsedildiğini ancak Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ya da İsrail-Gazze savaşına doğrudan atıfta bulunulmadığını söyledi.

Brezilya'dan önce G20 dönem başkanlığını yürüten Hindistan ve Endonezya, mutabakat alanlarını özetleyen ve Rusya gibi muhalif seslere dikkat çeken başkanlık açıklamalarını tercih etti ancak Gazze'de dört aydır devam eden savaş nedeniyle yaşanan sert bölünmeler göz önüne alındığında bu bile zor olabilir. Bakanlar en son Ekim ayında Fas'ın Marakeş kentinde bir araya geldiklerinde patlak veren savaş, ABD ve Batılı müttefikleri ile G20'deki Batılı olmayan ülkeler arasındaki ayrılıkları derinleştirdi.