G20’de en çok Lavrov terleyecek

G20’de en çok Lavrov terleyecek
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin Ukrayna’ya yönelik saldırılarının başlamasından bu yana çok sayıda mevkidaşıyla yüz yüze görüşeceği ilk toplantı için Endonezya’ya gitti.Lavrov’un G20’de bazı meslektaşlarıyla...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin Ukrayna’ya yönelik saldırılarının başlamasından bu yana çok sayıda mevkidaşıyla yüz yüze görüşeceği ilk toplantı için Endonezya’ya gitti.

Lavrov’un G20’de bazı meslektaşlarıyla görüşmeyi planladığı ifade edilirken, Rus TASS haber ajansının aktardığına göre Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Lavrov ile ayrı bir görüşmeyi kabul etmedi.

Bazı ABD’li ve Avrupalı yetkililer bu toplantının her zamanki gibi olmayacağını vurguladı. Nisan ayında Washington’da gerçekleşen G20 finans toplantısında İngiltere, Kanada ve ABD’den üst düzey yetkililer Rus temsilcileri terk etmişti.

LAVROV- ÇAVUŞOĞLU GÖRÜŞMESİ
Lavrov, dün Endonezya’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Görüşmeye dair sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Çavuşoğlu, “G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında görüştüğüm Rus mevkidaşım Lavrov’la, Ukrayna’daki savaşı, gıda güvenliğini ve Suriye’deki gelişmeleri ele aldık” ifadelerini kullandı.