Galata Kulesi ziyarete kapatıldı

Galata Kulesi ziyarete kapatıldı
İstanbul'un sembolik yapılarından biri olan tarihi Galata Kulesi ziyarete kapatıldı. Peki Galata Kulesi neden ziyarete kapatıldı? Ziyarete kapatılan Galata Kulesi ne zaman açılacak? Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü...
İstanbul'un sembolik yapılarından biri olan tarihi Galata Kulesi ziyarete kapatıldı. Peki Galata Kulesi neden ziyarete kapatıldı? Ziyarete kapatılan Galata Kulesi ne zaman açılacak? 

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Galata Kulesi’nin 1 ay boyunca ziyarete kapatılacağı duyuruldu.

Galata Kulesi’nin 8’inci katının çatı onarım çalışmaları nedeniyle geçtiğimiz yılın Kasım ayından itibaren ziyarete kapatıldığının hatırlatıldığı açıklamada “Süreç içerisinde kulenin aleminin konservasyonu tamamlanmış, alem 20 Şubat 2024 tarihinde orijinal yerine yerleştirilmiş; yapının beden duvarında ve zemininde ise jeoradar çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Tespit edilen detaylar doğrultusunda yapının dış cephe onarımı da yapılacaktır.

Galata Kulesi ne zaman açılacak?

Restorasyon çalışmaları sırasında Galata Kulesi beden duvarlarında bulunan 400’e yakın göçmen kuş yuvasına asla zarar verilmeyecek; tüm uygulamalar kuş yuvaları ve ebabil kuşlarının göç mevsimi gözetilerek gerçekleştirilecektir. Galata Kulesi, depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarım çalışmaları sebebiyle, 23 Şubat 2024 tarihinden itibaren 1 ay süreyle ziyarete kapalı bulundurulacaktır” ifadelerine yer verildi.