Galatasaray, Fatih Portakal ve Sözcü TV'yi şikayet etti: RTÜK inceleme başlattı

Galatasaray, Fatih Portakal ve Sözcü TV'yi şikayet etti: RTÜK inceleme başlattı
Galatasaray, Sözcü TV ve sunucu Fatih Portakal hakkında RTÜK nezdinde işlem başlatıldığını duyurdu.TFF'nin hakem danışmanı Hugh Dallas'ın Galatasaray-Antalyaspor maçının orta hakemi Abdülkadir Bitigen ve VAR hakemi Özgür...
Galatasaray, Sözcü TV ve sunucu Fatih Portakal hakkında RTÜK nezdinde işlem başlatıldığını duyurdu.

TFF'nin hakem danışmanı Hugh Dallas'ın Galatasaray-Antalyaspor maçının orta hakemi Abdülkadir Bitigen ve VAR hakemi Özgür Yankaya ile maçta verilen penaltı kararını konuştuuğ video fotbol gündemini sarsmıştı.

TFF tarafından daha sonra toplantının 1 saat 4 dakikalık tüm görüntülerini YouTube’dan paylaşılmıştı.

Galatasaray, Sözcü TV ve sunucu Fatih Portakal’ın ‘Ana Haber Bülteni’nde, hakem toplantısının TFF tarafından yayınlanan görüntülerini görmezden gelmekle kalmayıp, montajlanıp maksatlı olarak servis edilen şekline yer verdiğini öne süren RTÜK nezdinde işlem başlatıldığını açıkladı.

'Maksatlı olarak servis edildi'

Galatasaray’ın açıklaması şöyle:

“Kamuoyunun bildiği üzere, 25 Mart 2024 saat 21.03’te kapalı devre hakem toplantısının belli kısımları montajlanıp tahrif edilerek sosyal medyada şaibeli bir hesap tarafından servis edilmiştir.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 26 Mart 2024 saat 15.30 civarında söz konusu hakem toplantı videosunu şeffaf şekilde tamamını yayınlamasıyla, başka eller tarafından servis edilen şeklinin sadece Galatasaray’a zarar vermek maksadıyla tertiplendiği tüm kamuoyunun malumu olmuştur.

Saatler önce gerçekler ortaya çıkmasına rağmen, Sözcü TV’den Fatih Portakal, 26 Mart 2024 akşamı saat 19.00’da başlayan Ana Haber Bülteni’nde, hakem toplantısının TFF tarafından yayınlanan görüntülerini görmezden gelmekle kalmayıp, montajlanıp maksatlı olarak servis edilen şekline yer vermiştir.

Bunu yaparak basın etiği ve dürüst habercilik ilkesini yok sayan ve Galatasaray’a karşı kasıtlı şekilde düzenlenen algı operasyonuna çanak tutmaya devam eden Sözcü TV ve Fatih Portakal hakkında; RTÜK ve ilgili kurumlar nezdinde gerekli işlemler başlatılmıştır.

Tüm Galatasaray taraftarını bu yanlı ve kasıtlı davranışa karşı tepki göstermeye davet ediyoruz."

Fatih Portakal tepki gösterdi

RTÜK şikayetini ana haber programını sunduğu sırada öğrenen Fatih Portakal ise duruma tepki göstererek, "Kimse gazeteciliğimize laf edemez”  dedi.