GALATASARAY’DA FORVET YOK

GALATASARAY’DA FORVET YOK
Süper Lig’de kalan son 6 maç öncesi şampiyonluk yarışından geri kalsa da lider M.Başakşehir’i yakalamak adına son fırsatını değerlendirmek isteyen Galatasaray, savunma ve özellikle forvet sorunu yaşıyor.Geçtiğimiz hafta...

Süper Lig’de kalan son 6 maç öncesi şampiyonluk yarışından geri kalsa da lider M.Başakşehir’i yakalamak adına son fırsatını değerlendirmek isteyen Galatasaray, savunma ve özellikle forvet sorunu yaşıyor.

Geçtiğimiz hafta stoperde Lemina ve Ahmet’i kullanan teknik direktör Fatih Terim, cezasını tamamlayan Ryan Donk’un dönmesiyle az da olsa rahatladı. Ancak Donk’un yanında yine asıl mevkisi stoper olmayan Mario Lemina forma giyecek.

Cimbom’daki daha büyük eksiklik ise santrafor bölgesinde bulunuyor. Rize deplasmanında sakatlanıp sezonu kapatan Florin Andone’nin yanı sıra geçen hafta oynanan Gaziantep mücadelesinde sakatlanan Radamel Falcao, pazar akşamı M. Başakşehir deplasmanına çıkamayacak. Kart cezalısı Adem Büyük’ün de olmaması Cimbom’u golcüsüz bıraktı. Bu duruma çare arayan İmparator ise 4-6-0 taktiğiyle sahaya çıkmayı planlıyor.

Bir taraftan orta sahayı kalabalık tutarak Başakşehir’in pas trafiğini kesmek isteyen deneyimli teknik adam, diğer taraftan da hızlı oyuncularıyla gol aramayı planlıyor. Tıpkı Kadıköy’deki Fenerbahçe derbisinde olduğu gibi hızlı kontralarla gol aramayı amaçlayan Terim, bu konuda özellikle Onyekuru’ya güveniyor. Oyuncusuyla antrenmanlarda sık sık konuşan tecrübeli hoca, Nijeryalı oyuncusundan sık sık savunma arkasına koşular yapmasını istedi.

TERİM’DEN BÜYÜK OPERASYON

Galatasaray'da transfer sezonu hareketli geçecek... Sarı-kırmızılı takımda yaz döneminde birçok ayrılık gerçekleşecek. Özellikle yabancı oyuncular konusunda büyük değişim yaşanacak.

Bir sezon daha kiralık sözleşmesi bulunan Saracchi dışında kimsenin geleceği garantide değil.

Cimbom'da öncelikle uzun süre sahalardan uzak kalacak Muslera'nın yerini doldurmak için çalışmalar sürüyor.

Kiralık olarak gelen Lemina, Seri ve Andone ile yeni anlaşmaların yapılması mali açıdan zor görünüyor.

Takımda kalmak isteyen Fatih Terim'in prensi Onyekuru için imkanlar zorlanacak.

Gözden çıkartılan Mariano ve Nagatomo ile yollar kesin olarak ayrılacak.

Sözleşmesi biten oyunculardan sadece Ryan Donk ile imza atılması bekleniyor.

Galatasaray transferde elini güçlendirmek için Younes Belhanda, Luyindama ve Marcao'ya gelen teklifleri değerlendirecek.

FALCAO BELİRSİZ

Yüksek maliyetiyle eleştirilen Radamel Falcao için kesin bir karar yok. Kolombiyalı sakatlıkları nedeniyle çok maç kaçırmasına rağmen attığı gollerle teknik ekip ve yönetimi düşündürüyor.

İstanbul'da mutlu olan Sofiane Feghouli, tekliflere rağmen takımdan ayrılmak istemiyor.