Galatasaray'da Hakim Ziyech gelişmesi: Sözleşmesi otomatik olarak uzadı

Galatasaray'da Hakim Ziyech gelişmesi: Sözleşmesi otomatik olarak uzadı
Galatasaray'ın Premier Lig kulübü Chelsea'den bir senelik kiralık olarak kadrosuna kattığı Faslı kanat oyuncusu Hakim Ziyech'te yeni gelişme yaşandı.Bu sezon 3 milyon 587 bin 500 euro sezonluk ücret karşılığında Galatasaray’a...
Galatasaray'ın Premier Lig kulübü Chelsea'den bir senelik kiralık olarak kadrosuna kattığı Faslı kanat oyuncusu Hakim Ziyech'te yeni gelişme yaşandı.

Bu sezon 3 milyon 587 bin 500 euro sezonluk ücret karşılığında Galatasaray’a gelen Faslı futbolcunun sözleşmesinin uzaması için gerekli olan ilk madde aktif hale geldi. Yıldız futbolcunun sözleşmesinde, '15 maç oynarsa sözleşmesi uzar' maddesi devreye girdi.

Buna karşın futbolcunun kontratının uzaması için bir maddenin daha bulunduğu ortaya çıktı. Faslı futbolcunun, sezon sonuna kadar diz sakatlığı yaşamaması halinde sözleşmesinin uzayacağı öğrenildi. Buna göre sakatlık yaşanmazsa Ziyech, 2024-2025 sezonu için net 2 milyon 850 bin euro alacak. Gelecek sezon 15 maç daha oynarsa, aynı şartlarda bir yıl daha Cim-Bom’da kalacak.

Bu sezon ligde 11, Şampiyonlar Ligi’nde 5 karşılaşmada görev yapan Faslı futbolcu, ligde 2 gol, 2 asiste imza atarken, Avrupa kulvarında da 2 gol, 1 asist buldu. Yıldız futbolcu Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Kasımpaşa maçında oyuna sonradan dahil olmuş, Mauro Icardi'nin golünde asist yapmıştı.

Ajax’a gideceği iddia edilmişti

Ocak ayında Afrika Kupası’na giden Hakim Ziyech’in mutsuz olduğu ve ara transferde Ajax’a gideceği iddia edilmişti. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise Ziyech'in takımdan ayrılacağına dair çıkan söylentileri yalanlayarak "Ziyech, Galatasaray'da mutlu. Menajeri de Ziyech'in Galatasaray'da mutlu olduğunu söyledi. Ancak futbolda ne yaşanacağı belli olmaz. Transfer dönemi başladıktan sonra teklif gelebilir. Genel olarak bütün oyunculardan mutluyum ama transfer döneminde ayrılmak isteyen olabilir, göndermek istediğimiz ama ayrılmayanlar olabilir. Transfer döneminde ne olacağını bilemeyiz. Ancak Ziyech'in takımla ilişkisi olumlu. Gelen tekliflere göre bakacağız." ifadelerini kullanmıştı.