“Gâvur Mahallesi”ne rekor ziyaretçi

“Gâvur Mahallesi”ne rekor ziyaretçi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kültüpark Atlas Pavyonu’nda açılan ressam Ahmet Güneştekin’in “Gâvur Mahallesi” sergisine yoğun ilgi sürüyor. 3 Kasım’da açılan sergiyi bugüne dek 300 bin kişi ziyaret...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kültüpark Atlas Pavyonu’nda açılan ressam Ahmet Güneştekin’in “Gâvur Mahallesi” sergisine yoğun ilgi sürüyor. 3 Kasım’da açılan sergiyi bugüne dek 300 bin kişi ziyaret etti. Serginin hafta sonları günlük ziyaretçi sayısı ise 10 binin üzerinde.

Ahmet Güneştekin dünyada güncel solo sergileri, günlük 10 binin üzerinde ziyaretçinin gezmesinin alışıldık bir durum olmadığını söyleyerek, sanat fuarları, bienaller ve müzeler dâhil pek çok kurumun ve sanatçının büyük organizasyonlarının dahil bu sayılara ulaşılmasının güç olduğunu dile getirdi.

“Mübadele” ana temasıyla yapılan sergide büyük boyutlu enstalasyonlar, videolar ve metal formların taşla tamamladığı heykel çalışmalarının bulunuyor. 5 Mart 2023’e kadar gezilebilecek serginin küratörlüğünü Şener Özmen üstleniyor. Güneştekin Vakfı işbirliğiyle açılan sergiye Güneştekin Vakfı’nın yayımladığı bir kitap eşlik ediyor.