Gazeteci Evrim Kepenek gözaltına alındı

Gazeteci Evrim Kepenek gözaltına alındı
Beyoğlu Polis Karakolu Güvenlik Şube’ye bağlı polisler, bugün öğlen saatlerinde bianet Kadın ve LGBTİ+ hakları editörü Evrim Kepenek’in Çukurcuma’daki evine baskın düzenledi. Kepenek, evinde bir saat süren aramanın ardından...

Beyoğlu Polis Karakolu Güvenlik Şube’ye bağlı polisler, bugün öğlen saatlerinde bianet Kadın ve LGBTİ+ hakları editörü Evrim Kepenek’in Çukurcuma’daki evine baskın düzenledi. Kepenek, evinde bir saat süren aramanın ardından plastik kelepçe takılarak gözaltına alındı.

Kepenek’in Çukurcuma’daki evine baskın düzenleyen polis evde arama yapmak istedi. Kepenek’in ve yanında bulunan arkadaşlarının itirazı üzerine muhtar çağrıldı. Avukatın gelmesini beklemeyen polisler, muhtarın gelmesiyle kameralar eşliğinde evde arama yaptı. Aramada Kepenek'in ve kardeşinin tüm dijital materyallere el konuldu. 

Bir saat süren aramanın ardından Kepenek, plastik kelepçe takılarak gözaltına aldı. Kepenek, sağlık kontrolünün ardından Taksim Şehit Haşim Usta Polis Merkezi'e götürülecek.

Polisler, Kepenek'in Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığını belirtti. Kepenek'in "kamu görevlisini hedef göstermek" gerekçesiyle gözaltına alındığı ifade edildi.

T24 editörü Sibel Yükler ile Mezopotamya Ajansı muhabirleri Delal Akyüz ve Fırat Can Aslan da sabah saatlerinde evlerine düzenlenen operasyon ile gözaltına alınmıştı.