Gaziantep’te Valiye mini saray

Gaziantep’te Valiye mini saray
2 yıldır inşaatı süren Antep Valiliği Konutu için bugüne kadar dört ayrı ihale yapılarak 7 milyon 300 bin TL harcanırken, son ihaleyle 296 bin 848 TL’ye yüzme havuzuna katlanır cam sistemi kurulduğu öğrenildi.Kamu İhale Bülteni’nde...

2 yıldır inşaatı süren Antep Valiliği Konutu için bugüne kadar dört ayrı ihale yapılarak 7 milyon 300 bin TL harcanırken, son ihaleyle 296 bin 848 TL’ye yüzme havuzuna katlanır cam sistemi kurulduğu öğrenildi.
Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Anteplilerin sosyal medyada ‘Saray yavrusu’ dediği valilik konutu için 4 Nisan 2018’de düzenlenen ilk ihalede 4 milyon 435 bin TL harcadı. 2 Kasım 2018’deki ikinci ihale ‘Valilik Konutu çevre duvarı yapım işi’ adı altında düzenlenirken bu kez 635 bin 250 TL harcandı.
23 Ağustos 2019’daki 3. ihaleyle ‘Çevre düzenlemesi, kamera ve güvenlik sistemlerine 1 milyon 999 bin TL harcanırken, üç ihaleyi de Coşan Yapı şirketi aldı.
Antep Valiliği Konutu için yapılan son ihale ise konutun bahçesindeki yüzme havuzunun üzerine kurulacak katlanır cam sistemi için yapıldı ve 296 bin 848 lira harcandı.
Valilik Konutu için yapılan harcamayı eleştiren Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Uğur Kalkan, iİk Valilik Konutu inşaatının şimdi İstanbul Valisi olan Ali Yerlikaya’nın döneminde başlandığını anlattı.
Daha sonra yeri beğenilmediği için proje iptal edilerek, atıl durumda bırakıldığını anlatan meclis üyesi Kalkan “Harcanan paralar da çöpe gitti bir anlamda. Siz bu kadar parayı konut için harcıyorsunuz öte yandan şehrinizdeki çocuklar internete girmek için, EBA’ya girip ders dinlemek için telefon, bilgisayar veya internet bulamıyor” dedi.