‘Gazilerimizin zihnini bulandırmaya çalışıyorlar’

‘Gazilerimizin zihnini bulandırmaya çalışıyorlar’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen yemekte şehit aileleri ile bir araya geldi. Erdoğan, şehit yakınları ile gazilerin ihtiyaçlarında...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen yemekte şehit aileleri ile bir araya geldi. 

Erdoğan, şehit yakınları ile gazilerin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 340 milyon civarında yardım toplandığını belirterek, “Safsatalarla şehit yakınları ve gazilerimizin zihnini bulandırmaya çalışıyorlar. Vakfımız aylık 1000’er lira destek uygulaması başlatmıştır, bu uygulamayı vakfın kaynakları elverdiği ölçüde devam ettirmeyi kararlaştırdık” dedi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“15 Temmuz gecesi darbecilerle anlaşıp, tankların arasından kaçarak, kendi belediye başkanlarının evinde sığınanların, kendi ikballeri uğruna her mesele gibi bunu da istismar etmeye çalıştıklarını görüyoruz. Safsatalarla şehit yakınları ve gazilerimizin zihnini bulandırmaya çalışıyorlar. Devletimiz her türlü sıkıntısında şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin yanındadır. 15 Temmuz şehit yakınlarımız ile gazilerimizin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere burada 340 milyon civarında bir yardım toplanmıştır. Toplanan yardımların amacına ve bağış şartlarına uygun şekilde kullanılmasını temin için geçen sene Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'nı kurduk. Vakfımız her ne kadar birileri yıpratmaya çalışsa da, şehit yakınlarımız ve gazilerimize destek olmak için gayret gösteriyor.”