Gazze'deki sivil ölümlerin kendini "şoke etmediğini" söyleyen Clinton'a şok tepki: Söyleşi yarıda kaldı

Gazze'deki sivil ölümlerin kendini "şoke etmediğini" söyleyen Clinton'a şok tepki: Söyleşi yarıda kaldı
Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Gazze'de İsrail saldırılarında ölen insanların sayısına "üzüldüğünü ancak şaşırmadığını" söylemesinin ardından söyleşiye katılanlar kendisine tepki gösterdi.Almanya'nın...
Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Gazze'de İsrail saldırılarında ölen insanların sayısına "üzüldüğünü ancak şaşırmadığını" söylemesinin ardından söyleşiye katılanlar kendisine tepki gösterdi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen "Cinema for Peace" etkinliğine katılan ABD eski Dışişleri Bakanı Hilary Clinton, özel bir söyleşi için sahneye çıktı.

Kendisine sunucu tarafından sivil ölümlerin sorulması üzerine Clinton, "Tabii ki şoke olmadım, çünkü savaşlarda böyle olur. Ama yüksek sivil ölü sayısı beni derinden üzüyor. Tabii ki kendilerini savunma hakları var" dedi.

Clinton'ın bu sözlerinin ardından seyirciler, eski ABD'li bakana tepki göstermeye başladı. Bir gösterici, Clinton'a " İsrail kendini savunmuyor, yapılan sizin maliyetini karşıladığını bir soykırım. Sonra da kadın hakları üzerine mi konuşuyorsunuz? Siz ciddi misiniz? Hangi kadın hakları hakkında konuşuyorsunuz?" diye tepki gösterdi.

"Siz bir savaş suçlususunuz"

Bir başka seyirci de Clinton'a, "Yüzlerce Pakistanlının öldürülmesinden sorumlusunuz. Afganistan’daki, Irak’taki; tüm Orta Doğu’daki savaşlara destek verdiniz. Siz bir savaş suçlususunuz. Siz iki yüzlüsünüz. Utanın. Hepiniz utanmalısınız" diye bağırdı.

Sosyal medya paylaşılan görüntülerde, bazı seyircilerin güvenlik tarafından salondan çıkarıldığı görüldü.