Gazzeli Enver Attallah son durumu anlattı: İki seçenek var, ya öleceğiz ya öleceğiz!

Gazzeli Enver Attallah son durumu anlattı: İki seçenek var, ya öleceğiz ya öleceğiz!
Candan Yıldızİsrail devletinin bombaları altında bir yaşam sürmeye çalışan Gazzeliler, elektrik, su ve gıda sorununu ağır yaşıyor. Nüfusu 2 milyon civarında olan Gazze oldukça küçük bir yer. İsrail devletinin bombalamaları...

Candan Yıldız

İsrail devletinin bombaları altında bir yaşam sürmeye çalışan Gazzeliler, elektrik, su ve gıda sorununu ağır yaşıyor. Nüfusu 2 milyon civarında olan Gazze oldukça küçük bir yer. İsrail devletinin bombalamaları nedeniyle hâlâ enkaz altında kalanlar var.

Gazze'den az da olsa göçler başladı. Uzun yıllar abluka altında bir yaşam süren Gazzelilerin bombalar altındaki gündelik yaşamını Gazzeli Enver Attallah Gazete Pencere'ye anlattı.

Fırınların bugün kapandığını, artık evlerde ekmek yapmaya başladıklarını belirten Enver Attallah, "Yıllardır işgal altında yaşadığımız için, halkımız da eğitimli olduğu için güneş enerjisiyle, rüzgar enerjisiyle, jeneratörle elektrik ihtiyacını gidermeye çalışanlar var ama bu sınırlı bir çözüm. Hastanelerdeki jeneratörler için iki günlük yakıt kaldı. Sığınaklarımız yok bizim, evlerde kalıyoruz. Korkuyoruz tabii ki ama bizim için fazla seçenek yok. Ya yolda öleceğiz ya burada öleceğiz. Durumumuz bu" diye konuştu.

Enver Attallah, "Halktan Hamas'a tepki var mı?" sorusuna da, "Bu durumdan önce Hamas'ı desteklemeyenler vardı ama şimdi halk direnişin arkasında" yanıtını verdi.

Yayının tamamı: