GENÇLER MAZİYİ ARIYOR

GENÇLER MAZİYİ ARIYOR
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, başkent ekibinin Süper Lig'de mücadele etmesi gerektiğini söyledi.Ankara'da 14 Mart 1923'te kurulan Gençlerbirliği, Türkiye'nin 100 yıllık kulüpleri arasındaki yerini aldı.Niyazi...

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, başkent ekibinin Süper Lig'de mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Ankara'da 14 Mart 1923'te kurulan Gençlerbirliği, Türkiye'nin 100 yıllık kulüpleri arasındaki yerini aldı.

Niyazi Akdaş, Gençlerbirliği'nin uzun yıllar Süper Lig'de mücadele ettiğine, iki kez Türkiye Kupası'nı kazandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Türk futbol tarihinde koca koca şehirler takımlar kurdu, belediyelerinden ve kurumlardan destek aldılar. Liglerde oynadılar ama maalesef sonra çekildiler. Başka isimlerle tekrar kurdular ama bu arada Gençlerbirliği dimdik ayakta durdu ve şanlı tarihini sürdürdü. Gençlerbirliği, bütün Türk futbolunun saygı duyduğu bir takım. Üç büyükler dahil diğer takımların çoğu taraftarlarının bile ikinci takımları Gençlerbirliği olmuştur. Gençlerbirliği, Türk futbolunda bir tarihtir. Bu 100 yıl içinde hiçbir kuruluştan ve kurumdan destek almadık ve kendi yağımızda kavrulmaya çalıştık ama son yıl, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katkıları inkar edilemez boyutta."