"Gerçekler acıdır"

"Gerçekler acıdır"
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak rakamlara ilişkin yaptığı değerlendirmede ‘Battık, bittik lobisi yine üzülecek’’ dedi. Muhalefet partileri, çizilen ‘pembe tablo’yu yorumladı. ‘Durmak yok, yola devam’ diyen Albayrak’a...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak rakamlara ilişkin yaptığı değerlendirmede ‘Battık, bittik lobisi yine üzülecek’’ dedi. Muhalefet partileri, çizilen ‘pembe tablo’yu yorumladı. ‘Durmak yok, yola devam’ diyen Albayrak’a muhalefetten yanıt gecikmedi: Gerçekler acıdır.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ekonomideki verilere ilişkin ‘Yönetilemeyen Türkiye’ başlıklı bir metin paylaştı. 2020 bütçesinin yılın ilk yedi ayında toplam 139,2 milyar lira açık verdiğini hatırlattı ve “Bu tutar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde şimdiye kadar verilen en yüksek bütçe açığı” dedi.
Kılıçdaroğlu, “Erdoğan hükümetinin de TL’ye güveni yok. Çünkü Türkiye’de bile kendi vatandaşlarından dolarla borç aldılar” ifadesini kullandı. ‘Türkiye’nin yönetilemediğini, savrulduğunu’ ifade etti, “Türkiye’nin önümüzdeki 12 ay içerisinde ödenmesi gereken dış borcu Haziran sonu itibariyle 171,4 milyar dolara yükseldi. Sadece Ağustos ayında TL’nin değer kaybı nedeniyle bu borcun halka maliyeti 70 milyar TL arttı. Sosyal güvenlik sistemi açığını kapatmak için bütçeden bu yılın ilk yedi ayında 53,7 milyar lira ödeme yapıldı.’’

“BATTIK, BİTTİK” LOBİSİ YİNE ÜZÜLECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: “Battık, bittik” lobisi yine üzülecek. Ekonomik Güven Endeksi temmuz ayında 82,2 iken, ağustos ayında %4,4 oranında artarak 85,9 oldu. Durmak yok. Yola devam!

‘’VATANDAŞ EKONOMİYİ YÖNETENLERE GÜVENMİYOR’’

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek İYİ Parti’nin bir ekonomi programı hazırladığını programın yakın zamanda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından duyurulacağını açıkladı.
Paçacı, Karadeniz’de bulunan doğal gazın Türkiye’yi cari açık veren ülke konumundan cari fazla veren ülke konumuna getireceğini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a, “Öyle görünüyor ki Sayın Bakan’ın cari açık nasıl hesaplanır konusunda problem yaşadığı anlaşılmaktadır” yanıtını verdi. Yakın zamanda ekonomi politikaları programı açıklayacaklarını da duyuran Paçacı, hükümete tavsiyelerde bulundu.
Basında kasa satışlarının patladığına, satışların % 400 arttığına dikkat çeken Paçacı, ‘’Kasalara olan talebin artmasını basit bir olay olarak görmemek gerekir. Bunun anlamı vatandaş parasını, dövizini, altınını evindeki ve ofisindeki kasada muhafaza etmek istemektedir. Yani vatandaş devleti yönetenlere güvenmiyor, ekonomiyi yönetenlere güvenmiyor, ekonomide yer alan kurumlara, yani bankalara güvenmiyor’’ dedi. Bakan Albayrak’a, ‘’Ülke ekonomisine daha fazla zarar vermeden bu görevi bırakın’’ dedi.

DAVUTOĞLU’NDAN ALBAYRAK İDDİASI

Gelecek Partisi Başkanı Davutoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Ak Parti’nin ve Türkiye’nin başına getirilmesi için kampanya yapıldığını öne sürdü. Davutoğlu partisinin Kocaeli İl Kongresi’ndeki konuşmasında, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu. Davutoğlu, Albayrak’la ilgili isim vermeden dile getirdiği iddiasında “Liyakatsiz bir yönetimin başında bulunan, liyakatsiz bir bakanı önce iktidar partisinin başına sonra Türkiye’nin başına getirmek için bir PR kampanyası yapılıyor” ifadelerini kullandı. Davutoğlu, iddiaya ilişkin Erdoğan’a “Buradan Cumhurbaşkanına sesleniyorum: İstediğiniz kişiyi kendi partinizin başına getirebilirsiniz, bu bizi ilgilendirmez ama milletin tek bir kuruşunu böyle bir pr kampanyasına harcama hakkınız yoktur. Biz bunun hesabını sorarız” diyerek seslendi.