Gericiler hedef gösterdi: AKP'li belediye Hande Yener konserini iptal etti

Gericiler hedef gösterdi: AKP'li belediye Hande Yener konserini iptal etti
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi,  4. Aromaterapi Festivali kapsamında bugün sahne alacak olan şarkıcı Hande Yener'in konserini gerekçe göstermeden iptal etti. AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, konserin...

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi,  4. Aromaterapi Festivali kapsamında bugün sahne alacak olan şarkıcı Hande Yener'in konserini gerekçe göstermeden iptal etti.

AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, konserin iptal edildiğini ancak gerekçesinin kendilerine bildirilmediğini ifade etti. Konser iptalinin geçen günlerde Balıkesir Sivil Toplum Platformu adlı gerici oluşumun yaptığı açıklamanın ardından gelmesi ise dikkat çekti.

hande-yener-1.jpg

Cumhuriyet'in haberine göre, konser iptali hakkında konuşan CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, Yener’in LGBTİ bireyleri destekleyen açıklamaları nedeniyle konserin iptal edildiğini söyledi. Köybaşı, “Kendisinin açıklamaları ve davranışları nedeniyle konser apar topar iptal edildi. Bu etkinlik Burhaniye Belediyesi’nin etkinliği değil, AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliği. Tam da Balıkesir’deki gerici derneklerin yapmış olduğu açıklamalar üzerine konserin iptal edilmesi dikkat çekici. Bunlar kimseye yaşam hakkı tanımıyor. Bunun devamının da geleceğini ne yazık ki görebiliyoruz. İptal gerekçesine hangi kılıfı uydururlarsa uydursunlar, edindiğimiz bilgiye göre Yener’in LGBTİ desteği nedeniyle oluşan baskıdan konser iptal edildi” diye konuştu.

Hedef gösterilmişti

Aralarında TÜGVA, MÜSİAD, ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti, İHH, Eğitim Bir Sen, Anadolu Gençlik Derneği’nin de yer aldığı Balıkesir Sivil Toplum Platformu isimli gerici oluşum geçen günlerde yaptıkları ortak açıklamayla, kentteki festivallerin iptalini istemişti. Açıklamada, “Gençliğin madde bağımlısı haline getirilip köreltilmesi Türkiye Yüzyılı’na zarar vermektedir” ifadelerine yer verilmişti.

Hande Yener: Yasaklanacak bir şey yaptığımı düşünmüyorum

Konserin iptal edilmesinin ardından açıklama yapan Hande Yener şöyle dedi:

"Bu akşam gerçekleşecek olan Balıkesir konserimiz, bazı gelen tepkiler üzerine Balıkesir Belediyesi tarafından maalesef iptal edilmiştir. Her türlü görüşe saygı duyuyorum ancak bazen birbirimizin sesi olmamız gerekir. Ben yasaklanacak bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Enerjimle ve tüm sevgimle sahnede olmaya, karşılıklı şifalanmaya devam edeceğim, bu değişmez. Başka bir zaman görüşmek dileğiyle Balıkesir. Hümanist olmak ve toplumu ayrıştırmamak en uygun davranış biçimini ve hep tercihim bu."