Gezi tutuklularının 100. gün mesajı

Gezi tutuklularının 100. gün mesajı
Gezi Parkı davası kapsamında yapılan tutuklamaların üzerinden 100 gün geçti. Gezi tutuklularının 100. gün için paylaştıkları mesajların ortak noktası kendilerinden daha uzun tutukluluk yaşayanların durumunu ön plana çıkarmak...

Gezi Parkı davası kapsamında yapılan tutuklamaların üzerinden 100 gün geçti. Gezi tutuklularının 100. gün için paylaştıkları mesajların ortak noktası kendilerinden daha uzun tutukluluk yaşayanların durumunu ön plana çıkarmak oldu. Bakırköy Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden, tutukluluklarının 100’üncü gününde avukatları aracılığıyla DW Türkçe’den Burcu Karakaş’ın sorularını yanıtladı.

TÜM ÜLKE CEZAEVİNE DÖNMÜŞ DURUMDA
“Bizleri delilsiz, sorgusuz sualsiz, haksız hukuksuz cezaevine kapatalı 100 gün olmuş. Aslında sadece bizlerin tutulduğu duvarlar arası değil, tüm ülke büyük bir cezaevine dönüşmüş durumda” diyen Yapıcı, yıllardır haklı ve mantıklı nedeni olmadan tutsak bulunan tutuklu ve hükümlüler düşünüldüğünde 100 günün kendisi için pek bir şey ifade etmediğini söyledi.

OSMAN BEY 1736 GÜNDÜR HAPİSTE
Çiğdem Mater ise gönderdiği mesajda, tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın durumuna dikkat çekti. Mater, “İnsan içerideyken gün saymıyor, dışarıdayken içerideki için sayılıyor. Ben de dışarıdayken sevgili Osman bey için sayıyordum. Biz 100 gündür hapisteyiz, Osman Bey 1736 gündür hapiste” dedi.

UNUTULMADIĞIMIZ SÜRECE UMUT HER ZAMAN VAR
Mine Özerden ise, gönderdiği mesajda “‘Her canlı tadacaktır’ kıvamında yaşadığımız bu haksız, hukuksuz tutukluluk sürecinde 100 gün nedir ki? Çok daha fazlasını yatanlar var. Artık yakın-uzak tarihi hatırlayamayanlar var. Unutulmadığımız sürece umut her zaman var, değil mi?” sözlerine yer verdi.

BİRLİKTE ÇOK İYİLER
Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Hakan Altınay da Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. Hakan Altınay’ın eşi Hande Altınay, “’Dışarıdakiler için de çok zordur’ demişlerdi. Gerçekten de öyle. Herkesin yükünün iki kat arttığı bir süreç. Tayfun, Can, Hakan birlikte çok iyiler. Orada çok iyi bir dayanışma hali kurdular” diye ekledi.

DİK DURMAK ÖNEMLİ
Avukat Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay ise “Çağlayan’da kararın açıklanmasından sonra zilimiz durmadı. O günden bu yana sarıp sarmalandık” dedi, “Dik durmak önemli” diye ekledi.

GEZİ TUTUKLULARININ YAKINLARINA AYM ÖNÜNDE MÜDAHALE
TMMOB ve bağlı meslek odalarının Gezi davasından tutuklu olan hak savunucuları için Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde yapmak istediği açıklamaya polis müdahale etti. Polis müdahalesinin ardından yapılan açıklamada, tutuklu Tayfun Kahraman, mesajı okundu. Kahraman mesajında, “Dayanışmanız cesaretimizi artırıyor. Biliyoruz ki bu karanlığı hep birlikte yırtacak demokratik, adil bir memlekette özgür ve kardeşçe yaşayacağız. Özgür ve güneşli günlerde sokaklarda buluşacağımız günler yakın” dedi.