GEZİ’NİN 8 YILDÖNÜMÜNDE TAKSİM CAMİSİ AÇILDI

GEZİ’NİN 8 YILDÖNÜMÜNDE TAKSİM CAMİSİ AÇILDI
Erdoğan: Taksim Camisi bir buçuk asırlık bir mücadelenin sonucudurTaksim Camii'nin resmi açılış töreni Gezi Parkı eylemlerinin 8. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı. Erdoğan, törende,...

Erdoğan: Taksim Camisi bir buçuk asırlık bir mücadelenin sonucudur

Taksim Camii'nin resmi açılış töreni Gezi Parkı eylemlerinin 8. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı. Erdoğan, törende, "Harekete geçtiğimizde karşımızda Gezi olaylarını bulduk" diye konuştu.

Caminin açılışı öncesi Taksim Meydanı ve cami çevresine Isparta Belediyesi'nden gelen gül suyunun sıkılması dikkat çekti. Taksim Meydanı'nda koronavirüse rağmen namaz kılmak isteyenlerin oluşturduğu kalabalık yine bilindik görüntülerin çıkmasına neden oldu. Erdoğan, açılıştaki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Milletimize verdiğimiz sözlerden biri de bu caminin inşasını gerçekleştirmekti. Ancak 28 Şubat süreci ve sonrasındaki gelişmeler sebebiyle o dönem bu sözümüzü yerine yetiremedik. Aynı amaçla Başbakan olarak tekrar harekete geçtiğimizde ise karşımızda Gezi olaylarını bulduk. O teröristlerin karşımıza dikildiği an.

"FETÖ'NÜN YAPTIĞI İHANETİN BENZERLERİ"

Fitneyle, yalanla, tuzakla milletimizin kardeşliğini bozamayanlar camilerimizi de hedef almıştır. FETÖ'nün yaptığı ihanetin benzerlerini farklı şekilde tekrarlamaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz. Hızla bir eserimiz daha yükseliyor. O da Barbaros Bulvarı üzerinde Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'ni inşa ediyoruz. Onu da kısa zamanda bitireceğiz. Barbaros oradan Beşiktaş'a indi. Orası adeta mabedsiz beldedir. Camimizi yaparak orayı da mabedsiz olmaktan çıkaracağız."