Gladyatörün gözünden kolezyum

Gladyatörün gözünden kolezyum
İtalya hükümeti, başkent Roma’nın en ünlü tarihi yapılarından Kolezyum’a ahşap bir zemin yapma planını onayladı. Proje tamamlandığında ziyaretiler, tarihi yapıyı gladyatörlerle aynı perspektiften görebilecekler.Roma’daki...

İtalya hükümeti, başkent Roma’nın en ünlü tarihi yapılarından Kolezyum’a ahşap bir zemin yapma planını onayladı. Proje tamamlandığında ziyaretiler, tarihi yapıyı gladyatörlerle aynı perspektiften görebilecekler.
Roma’daki antik Kolezyum, 19. yüzyılda kazılar için söküldüğünden bu yana bir zemine sahip değil. Kültür Bakanı Dario Franceschini, ahşap zeminin sökülebilir bir şekilde kurulacağını söyledi.
Projenin 2023’te tamamlanması planlanıyor. Zemini tasarlama ihalesini 18,5 milyon euro ile mühendislik şirketi Milan Ingegneria kazandı.
Projenin başında yer alan mimar Massimiliano Milan, süreçle ilgili The Times’a bilgi verdi. Milan, “Yeni proje tamamen geri çevrilebilir olacak. Eğer, 30, 50 ya da 100 yıl içinde zemin sökülmek istenirse, kolay bir şekile bugünkü haline tamamen döndürülebilecek” dedi.