Göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız

Göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 4 gün içinde düzensiz göç konusunda iki ayrı açıklama yaptı. 11 Ağustos’ta, “Sosyal medyada abartıldığı şekilde sınırlarımızdan düzensiz göç akını söz konusu değil” ifadesini kullanan...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 4 gün içinde düzensiz göç konusunda iki ayrı açıklama yaptı. 11 Ağustos’ta, “Sosyal medyada abartıldığı şekilde sınırlarımızdan düzensiz göç akını söz konusu değil” ifadesini kullanan Erdoğan dün ise “Türkiye olarak, İran üzerinden gerçekleşen bir Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız” açıklamasını yaptı.
Erdoğan, İstanbul Tersane Komutanlığı’nda düzenlenen Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1’inci Gemi Denize İniş ve Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi 1’inci Gemi Sac Kesim Töreni’ne katıldı.
Erdoğan, son dönemde çatışmaların yoğunlaştığı Afganistan’a barış ve istikrarın gelmesi konusunda Pakistan’a da hayati görevler düştüğünü söyledi.
Giderek artan istikrarsızlığın, Afganistan’da yeni bir göç dalgasını tetiklemesi yönündeki endişelerin, ancak bu şekilde ortadan kaldırılabileceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak, İran üzerinden gerçekleşen bir Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız. Bölgenin ve en başta da Afganistan’ın bir an önce istikrara kavuşturulması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz. Bunun için de Pakistan ile iş birliğimizi artarak sürdürmemiz gerekiyor. Elimizdeki tüm imkanları bu doğrultuda seferber etmekte kararlıyız” dedi.

Muhalefeti askere şikayet etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sınır birliklerinde görev yapan komutanlara muhalefeti şikayet etti ve “Bir yalan terörü Türkiye’de estiriliyor. Bunu beraber aşacağız” dedi.
Erdoğan, İran sınır hattında inceleme ve denetlemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile telefonda görüşerek önlemlere ilişkin bilgi aldı ve sıfır noktasındaki birliklerin komutanlarına seslendi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:
YALAN TERÖRÜNÜ BERABER AŞACAĞIZ
“Çok farklı bir dönemden geçiyoruz, bir taraftan sel afetleri bir taraftan yangınlar. Bütün bunlar devam ederken bir de dedikoduya dayalı bir sıkıntı. Bu dedikoduya dayalı sıkıntıları da inanıyorum ki sizler bertaraf edeceksiniz. Bunları da aşmamız gerekiyor çünkü bir yalan terörü Türkiye’de estiriliyor. Bu yalan terörünü biz sizinle beraber aşacağız.
Özellikle de bu sınırlarda ördüğümüz duvarlarla giriş-çıkışları da tamamen engellemiş olacağız. Çünkü bu hudutlardaki duvarlarımız bizim emniyet, güvenlik duvarlarımızdır. Bunu sizler başardığınız takdirde TSK›nin, güvenlik güçlerimizin yükü daha da hafifleyecektir.’’