Gökhan Zan'ın para pazarlığı iddiasındaki kilit isim Turgay Kocakaya konuştu

Gökhan Zan'ın para pazarlığı iddiasındaki kilit isim Turgay Kocakaya konuştu
Türkiye İşçi Partisi, Hatay'dan aday gösterdiği Gökhan Zan'ı “Partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır" diyerek  adaylıktan çekti. Gökhan Zan'ın adaylıktan...
Türkiye İşçi Partisi, Hatay'dan aday gösterdiği Gökhan Zan'ı “Partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır" diyerek  adaylıktan çekti. Gökhan Zan'ın adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar önerildiği iddia edilen ses kayıtları ortaya çıkarken, olayın kilit ismi Turgay Kocakaya konuştu.

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekmesine ilişkin tartışmalar sürerken, Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ve adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar önerildiğine yönelik ses kayıtları ortaya çıktı.

Sözcü TV'nin yayınladığı ve zaman zaman Türkçe, zaman zaman Arapça konuşulan ses kaydında, Turgay Kocakaya isimli kişi tarafından AKP Hatay İl Binası’ndan arandığı iddia edilen Zan'a, adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar öneriliyor. Zan ise 5 milyon dolar için pazarlık ediyor.

"Bana ne Hatay'dan dedi"

İddiaların odağındaki kilit ismi Turgay Kocakaya KRT'ye konuştu.

Turgay Kocakaya KRT yayınında, Gökhan Zan'ın "Para bulamazsak çekileceğim, ailemin paraya ihtiyacı var. Aileme ev almam lazım bana ne Hatay'dan Hataylı'dan" dediğini iddia etti.

"Kayıttan bir şey çıkmaz tedbirimi aldım"

Kocakaya, Gökhan Zan'ın yayınlanan ses kayıtlarına çok sinirlendiğini belirtti.

"Gökhan, 'kayıttan bir şey çıkmaz, yukarıdan tedbirimi aldım' dedi" şeklinde konuşan Kocakaya, TİP'teki herhangi bir yetkilinin yaşanan olaylardan haberi olmadığını da aktardı.