Görevimden affımı istirham etmiş bulunmaktayım

Görevimden affımı istirham etmiş bulunmaktayım
Armağan Çağlayan’ın YouTube’da yaptığı programa katılan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yönelik sözleri, partisi tarafından da tepkiyle karşılanan Cahit Özkan, AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinden alındı.AK...

Armağan Çağlayan’ın YouTube’da yaptığı programa katılan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yönelik sözleri, partisi tarafından da tepkiyle karşılanan Cahit Özkan, AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinden alındı.

AK Parti Merkez Yönetim Kurulu’nda Özkan’ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un getirilmesi kararlaştırıldı. Tunç, Salı günü Meclis grubunda yapılacak seçim sonrasında resmen bu görevi üstlenecek.

Cahit Özkan’ın görevden alınma kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün toplanan ve Özkan’ın da katıldığı MYK toplantısında alındı.

Edinilen bilgiye göre toplantının açış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim anmadan Özkan’ı kastederek, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini belirtti ve “sözlerimize, konuştuklarımıza dikkat etmeliyiz” uyarısında bulundu. Toplantının sonuna doğru, Erdoğan’ın, “bir açıklama yapacağını” ifade ettiği Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Özkan’ın grup başkanvekilliğinden alındığını ve yerine Yılmaz Tunç’un getirileceğini açıkladı. Yansıyan bilgilere göre karar birçok MYK üyesi için de sürpriz oldu.

BAE VE YÜZDE 75’LE İKTİDAR SÖZLERİ PARTİ YÖNETİMİNİ KIZDIRDI
Cahit Özkan, YouTube’da katıldığı televizyon programında, önümüzdeki seçimlerde partisinin yüzde 75 oy alacağı iddiasında bulunmuştu. Özkan ayrıca, Türkiye’nin ilişkilerini düzeltmeye çalıştığı Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkilere dair bir soruya “Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, teslim oldu” şeklinde yanıt vermişti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise programın yayınlanmasının ardından, “Beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır” paylaşımı yapmıştı.


AFFINI İSTEDİ
Cahit Özkan sosyal medya hesabından, “Dört yıldan beri yürüttüğüm AK Parti Grup Başkanvekilliği görevimden affımı istirham etmiş bulunmaktayım” duyurusu yaptı. Özkan gitti gidecek tartışmaları yapılırken hem Erdoğan hem de Ömer Çelik’le fotoğrafını paylaşmıştı.