Görevine 3. kez iade edilen akademisyen "Bu zihniyetle çalışamam" diyerek üniversiteden ayrıldı!

Görevine 3. kez iade edilen akademisyen "Bu zihniyetle çalışamam" diyerek üniversiteden ayrıldı!
Ceza Hukukçusu ve akademisyen Barış Işık, İdare Mahkemesi tarafından 3. kez iade edildiği Anadolu Üniversitesi'ndeki görevine dönmeyi reddetti. Barış Akademisyenleri'nin ihracını takip eden süreçte Işık, "Masonik-FETÖ'cü-Marksist"...

Ceza Hukukçusu ve akademisyen Barış Işık, İdare Mahkemesi tarafından 3. kez iade edildiği Anadolu Üniversitesi'ndeki görevine dönmeyi reddetti. Barış Akademisyenleri'nin ihracını takip eden süreçte Işık, "Masonik-FETÖ'cü-Marksist" suçlamalarıyla karşılaştı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olan Işık'ın 2019 Eylül ayında, "terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olduğu" ve "yüz kızartıcı faaliyetlerde bulunduğu" gerekçesiyle ataması yenilenmedi. Işık daha sonra hakkında bir soruşturma başlatıldığını öğrendi. İdari soruşturmada "Masonik-FETÖ'cü-Marksist cephe" adında bir örgüt olduğu ve birçok akademisyenin bu örgüte üye olduğu iddia edildi.

Üniversitedeki görevine 3 kez son verilen ve 3. kez İdare Mahkemesi tarafından görevine iade edilen Işık, aradan geçen süreçte rektörlüğe 7 dava açtı ve 7'sini de kazandı. "Görünen o ki bundan sonraki davaları da kazanacağım" diyen Barış Işık, şimdi de göreve dönmeyi kendisi reddediyor.

Barış Işık, göreve neden dönmeyeceğini üniversiteye yazdığı dilekçede açıkladı. "2012 yılında göreve başladığımda Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi güzel ve özel bir fakülteydi" ifadelerini kullanan Işık, fakültenin "dışarıdan müdahalelerle ve içerideki bir avuç insanın kişisel hırslarıyla dönüştürüldüğünü" savundu. Işık, "Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi, geleceğin dürüst, hukuktan ayrılmayan hukukçularını yetiştiren bir yer olmaktan çıkmıştır" dedi ve bu şartlarda okulda göreve devam etmeyeceğini duyurdu.

Barış Işık'ın üniversiteye yazdığı dilekçe şöyle: