Gözaltı kararı verilen eski bakan da ABD’de

Gözaltı kararı verilen eski bakan da ABD’de
Brezilya’da Kongre baskınında “ihmali” olduğu gerekçesiyle eski Adalet Bakanı ve Brasilia Federal Bölgesinin eski Güvenlik Bakanı Anderson Torres hakkında gözaltı kararı verildi.Ulusal basında çıkan habere göre, Yargıç...

Brezilya’da Kongre baskınında “ihmali” olduğu gerekçesiyle eski Adalet Bakanı ve Brasilia Federal Bölgesinin eski Güvenlik Bakanı Anderson Torres hakkında gözaltı kararı verildi.

Ulusal basında çıkan habere göre, Yargıç Alexandre de Moraes, Torres’i 8 Ocak’ta eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro destekçilerinin Kongre, Devlet Başkanlığı Sarayı ve Yüksek Mahkeme baskınında, başkentin Güvenlik Bakanı olarak görevini yerine getirmemekle itham etti.

O DA ABD’DE ÇIKTI
Yargıç Moraes, Torres hakkında gözaltı kararı çıkarıldığını açıkladı.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Torres’in, geçen hafta tatil için ABD’ye gittiği ve ülkeye dönüş tarihinin bilinmediği kaydedildi.

Soruşturma kapsamında polis ekipleri Torres’in Brasilia’daki evinde arama yaptı.

Anderson Torres, Bolsonaro döneminde 2019-2022 yıllarında Adalet Bakanı olarak görev yaptıktan sonra başkent Brasilia Federal Bölgesi Güvenlik Bakanı olarak atanmıştı. Bolsonaro’nun müttefiki olarak bilinen Torres, 8 Ocak’taki Ulusal Kongre, Devlet Başkanlığı ve Yüksek Mahkeme baskınında ihmali olduğu gerekçesiyle görevinden azledilmişti.