Gözaltındaki gazetecilerden 9'u için tutuklama talebi

Gözaltındaki gazetecilerden 9'u için tutuklama talebi
Ankara merkezli bir soruşturma kapsamında evlerine baskın düzenlenerek 25 Ekim'de gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı ve JinNews çalışanı 9 gazeteci tutuklama talebiyle, Mehmet Günhan adli kontrol şartıyla mahkemeye sevk edildi.10...

Ankara merkezli bir soruşturma kapsamında evlerine baskın düzenlenerek 25 Ekim'de gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı ve JinNews çalışanı 9 gazeteci tutuklama talebiyle, Mehmet Günhan adli kontrol şartıyla mahkemeye sevk edildi.

10 gazetecinin, 4 gün sonra getirildikleri Ankara Adliyesi’nde alınan savcılık ifadeleri tamamlandı.

5 saat sonra karar veren savcılık, MA Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, MA muhabirleri Berivan Altan, Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz, Hakan Yalçın, Ceylan Şahinli, Emrullah Acar ile JinNews muhabirleri Habibe Eren ve Öznur Değer, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. MA’da bir dönem stajyerlik yapan Mehmet Günhan ise adli kontrol şartıyla mahkemeye sevk edildi.

Gazetecilere, Dicle ve Fırat Gazeteciler Derneği’ne (DFG) üyelikleri, yaptıkları haberler, televizyon bağlantıları, sosyal medya paylaşımları ve IKBY'de öldürülen gazeteci Nagihan Akarsel’in cenaze törenine neden katıldıkları soruldu.