Gözler 18 Mart’ta

Gözler 18 Mart’ta
14 Mayıs seçimlerine geri sayım sürerken Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun destek istemek için 18 Mart’ta HDP’yi ziyaret edeceği açıklandı. Eş Genel Başkanlar Mithat Sancar ve Pervin...

14 Mayıs seçimlerine geri sayım sürerken Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun destek istemek için 18 Mart’ta HDP’yi ziyaret edeceği açıklandı. Eş Genel Başkanlar Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile yapılacak görüşme HDP Genel Merkezi’nde saat 13.00’te yapılacak.

HDP “TEK PARTİ VE TEK LİSTE” DEDİ
HDP MYK, Kılıçdaroğlu’nun ziyareti öncesinde seçim stratejisini belirlemek üzere dün toplandı. BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre Emek ve Özgürlük İttifakı ile kurulacak seçim ittifakının detaylarının tartışıldığı toplantıda altı ittifak partisinin “tek parti ve ortak liste” ile seçime girmesi kararı alındı. Cumhurbaşkanı adayı konusundaki tutumsa Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinden sonra netleşecek.

İttifak partilerinden TİP, güçlü olduğu bazı yerlerde kendi amblemi ve adaylarıyla seçime girme kararı almıştı. Konu, ittifakın bugün yapacağı toplantıda masaya yatırılacak. TİP’in ısrarcı olması ve sorun yaşanması olasılığına karşı Buldan ve Sancar’a sorunun çözümü için yetki verildi.

AYM’YE YENİ BAŞVURU
Milletvekili adaylarının kesin listesinin YSK’ya teslim edileceği son tarih olan 9 Nisan’dan iki gün sonra, kapatma davasında sözlü savunmasını yapacak olan HDP, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) dün bir kez daha başvurarak hem sözlü savunmanın hem de kapatma davası kararının seçim sonrasına bırakılmasını istedi. Başvuru dilekçesinde, milletvekili listelerinin sunulması ve kesinleşmesi sonrasında olası kapatma kararının “telafisi güç ve mümkün olmayan sonuçlar yaratacağı” vurgulandı.

“TEK SEÇENEK YEŞİL SOL PARTİ”
HDP MYK’da kapatma davası sürecine ilişkin yol haritası da değerlendirildi. Kapatma olasılığına karşı, HDP’nin Yeşil Sol Parti listelerinden milletvekili adaylarının gösterilmesi benimsendi. Ancak AYM’ye yapılan başvurunun sonucunun bir süre beklenmesi ve yanıta göre kararın gelecek hafta açıklanmasına karar verildi.