Grammy’de kadınlar zaferi

Grammy’de kadınlar zaferi
Grammy Ödülleri, koronavirüs salgınına rağmen kırmızı halı töreni düzenlenerek sahiplerine verildi. Ünlülerin şık kıyafetleriyle kırmızı halıda poz verdiği tören gecesine aldıkları ödüllerle kadınlar damga vurdu.TARİHA...

  1. Grammy Ödülleri, koronavirüs salgınına rağmen kırmızı halı töreni düzenlenerek sahiplerine verildi. Ünlülerin şık kıyafetleriyle kırmızı halıda poz verdiği tören gecesine aldıkları ödüllerle kadınlar damga vurdu.
    TARİHA GEÇEN KADIN SANATÇILAR
    ABD’li şarkıcı Beyoncé, 28. kez ödül alırken tarihte bu ödüle en çok layık görülen kadın yıldız oldu. Taylor Swift ise en iyi albüm ödülünü üç kez kazanan ilk kadın sanatçı olarak tarihe geçti. Taylor Swift, Covid-19 kısıtlamaları döneminde çıkarttığı Folklore albümüyle ödüle layık görüldü. Sanatçı daha önce 2010’da Fearless ve 2016’da 1989 albümüyle ödül almıştı.
    Dört dalda Grammy’ye aday gösterilen Megan Thee Stallion, Savage şarkısıyla En İyi Rap Performansı, En İyi Rap Şarkısı ödüllerini kazanmasının yanı sıra En İyi Yeni Sanatçı ödülünü de aldı. Stallion, En İyi Rap Şarkısı ödülünü kazanan ilk kadın olarak da Grammy tarihine geçti.
    İLKLERİN DE GECESİ
    Beyonce ve Jay-Z’nin dokuz yaşındaki kızı Blue Ivy Carter, annesiyle birlikte çektikleri Brown Skin Girl klibiyle En İyi Klip ödülünü kazandı.
    Üç Grammy adaylığı olan Harry Styles, Watermelon Sugar şarkısıyla En İyi Pop Solo Performans ödülünü kazandı. Bu, şarkcının ilk Grammy’si oldu.
    İki adaylığı olan Bad Bunny, YHLQMDLG ile En İyi Latin Pop ya da Urban Albümü ödünü kazandı. Bu, şarkıcının ilk Grammy’si oldu.
    YILIN ŞARKISI, NEFES ALAMIYORUM
    R&B yıldızı H.E.R., geçen yıl Minneapolis kentinde polis tarafından öldürülen George Floyd’ın son sözler “I Can’t Breathe- Nefes alamıyorum’a atfen yazdığı şarkıyla, yılın şarkısı ödülünü aldı.