Gülistan Doku’nun ailesi gözaltında

Gülistan Doku’nun ailesi gözaltında
5 Ocak 2020 tarihinden beri kayıp olan Gülistan Doku’nun bulunması için annesi ve ablası Tunceli’de Seyit Rıza Meydanı’nda oturma eylemine başladı. Anne Bedriye Doku, “Hepinizin evladı vardır. Ben bir anneyim. Ben kızımı...

5 Ocak 2020 tarihinden beri kayıp olan Gülistan Doku’nun bulunması için annesi ve ablası Tunceli’de Seyit Rıza Meydanı’nda oturma eylemine başladı. Anne Bedriye Doku, “Hepinizin evladı vardır. Ben bir anneyim. Ben kızımı devlete emanet ettim. Benim kızım bir öğrenci. Nerede Gülistan nerede, Gülistan Doku nerede? Benim ciğerim yanıyor” diye feryat etti.
BEDRİYE DOKU İKİ KERE BAYILDI
Gülistan Doku’nun annesi ve ablası, oturma eylemlerine devam ettikleri esnada Tunceli Valiliğinin yasak kararı gerekçe gösterilerek polis tarafından gözaltına alındı. Polis Aygül Doku’yu tekmeledi. Anne Bedriye Doku gözaltında iki kez bayıldı. 
AYŞEGÜL DOKU’YA POLİS TEKMESİ
Aygül Doku sosyal medya hesabında şu paylaşımda bulundu: “Kız kardeşimiz için yaptığımız oturma eyleminde gözaltına alındık niye dedik polis kadın memuru sırtıma tekme attı iki üç kere daha sonra onu çekmeye çalıştım diğer polis memuru gelip telefonumu alıp videoyu sildi Annem bayıldı şuan hastanede darp raporu alıyoruz. Annem niye gözaltında, Zaynal’ı niye almadınız? Zaynal’ın kızkardeşinin ifadesini almayanlar beni tekmelediler ve gözaltına aldılar vay be!”