Agrobay Seracılık işçilerine müdahale: Çocuklar ağladı, kadınlar fenalaştı

Agrobay Seracılık işçilerine müdahale: Çocuklar ağladı, kadınlar fenalaştı
Gazete Pencere Haber MerkeziAgrobay Seracılık'ta sendikalı oldukları için işten çıkarılan ve sera önünde eylemini sürdüren işçilere jandarma ve polis müdahale etti.Agrobay Seracılık önünde günlerdir eylem yapan sera işçilerinin...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Agrobay Seracılık'ta sendikalı oldukları için işten çıkarılan ve sera önünde eylemini sürdüren işçilere jandarma ve polis müdahale etti.

Agrobay Seracılık önünde günlerdir eylem yapan sera işçilerinin eylemi sürerken jandarma ve polis eyleme müdahale etti. Tarım-Sen genel başkanı Umut Kocagöz, Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır ve Bağımsız Maden-İş örgütlenme uzmanı Başaran Aksu, işçilerle birlikte gözaltına alındılar.

Başaran Aksu yerde sürüklenerek gözaltına alındı.

İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve dünyanın en büyük domates serasına sahip olduğunu söyleyen Bayburt Grup’a bağlı Agrobay Seracılık'ta işçiler, Tarım İşçileri Sendikası (Tarım Sen) üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldı. Yaşanan durum üzerine işçiler Hasan Şentürk Tarım Yerleşkesi önünde başlattıkları direnişi sürdürürken, jandarma ve polis işçilere müdahale etti.

Müdahalenin ardından aralarında Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır ve örgütlenme uzmanı Başaran Aksu'nun da bulunduğu 20'den fazla kişi gözaltına alındı. Jandarma ve polisin müdahalesi esnasında işçilerden bazıları ise fenalaştı, çocuklar da ağladı.

Ne olmuştu?

Dünyanın en büyük domates serasına sahip olduğunu söyleyen Bayburt Grup’a bağlı İzmir merkezli Agrobay Seracılık'ta işçiler, kötü çalışma koşulları, geç yatırılan maaşlar, ücretsiz izin dayatması, müdür ve mühendislerin yoğun baskısı, mobbing, kötü muamele uygulamaları ve daha bir çok hak ihlali yaşanması üzerine sendikalaşma sürecine girdi. Tarım İşçileri Sendikası'na (Tarım Sen) üye olan 39 işçi “İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunmak” gibi gerekçeleri içeren “Kod 46” ile işten çıkarıldı. Yaşanan gelişme üzerine Tarım Sen, işçi kıyımına son verilmesi ve tazminat haklarının eksiksiz yatırılması için sera önünde eyleme başladı.