Boğaziçili akademisyen Zenginobuz’den Senato kararlarına tepki: Eski Boğaziçi’nde kararlar istişareyle alınırdı

Boğaziçili akademisyen Zenginobuz’den Senato kararlarına tepki: Eski Boğaziçi’nde kararlar istişareyle alınırdı
BOUN İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi bölümlerinin diğer fakültelere dağıtılması kararını Üniversite Senatosu’nun geri çekmesinin ardından, BOUN Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zenginobuz, kararı “Gerçek bir üniversitede...

BOUN İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi bölümlerinin diğer fakültelere dağıtılması kararını Üniversite Senatosu’nun geri çekmesinin ardından, BOUN Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zenginobuz, kararı “Gerçek bir üniversitede bu tür yeniden yapılanma kararları ilgili bölüm ve fakültelerle uzun uzun istişare ile alınır, eski Boğaziçi’nde böyle olurdu.” diyerek değerlendirdi.

Boğaziçi Üniversitesi (BOUN) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, Senato’nun BOUN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) bölümlerini başka fakültelere dağıtma kararını değiştirmesini X hesabında hesabında yorumladı.

“Ülkelerine inançlarını korumakta zorlanıyorlar”

İİBF bölümlerinin üniversiteye giriş sınavında ilk binden öğrenci aldığını hatırlatan Prof. Zenginobuz, “İİBF öğrencileri haliyle infial içinde. Büyük çabalarla girdikleri fakülteleri alt üst edilecek korkusundalar” dedi. Öğrencilerin Güney Kampüs’teki binadan sürülerek yerine yakın tarihte kurulan Hukuk Fakültesi öğrencilerinin yerleştirileceğine dair duyumdan tedirgin olduklarını aktardı. Zenginobuz, karar değişikliğini “Bu ülkenin gençlerine bundan büyük zarar verilebilir mi? Harcadıkları onca emeğin hiçe sayılabildiğini, geleceklerini etkileyecek kararların büyük bir hafiflikle alınabildiğini görmek kahrediyor onları. Ülkelerine inançlarını korumakta zorlanıyorlar. Yazıktır” diye yorumladı.

Senato’nun İİBF’nin yanına eski Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun (UBYO) üç bölümünü ekleme kararını almasıyla İİBF’nin 6 bölümlü bir fakülte olacağını kaydetti. Bu tür kararların ilgili bölüm ve fakültelerle danışılarak alınması gerektiğini şu sözlerle belirtti:

“Gerçek bir üniversitede bu tür yeniden yapılanma kararları ilgili bölüm ve fakültelerle uzun uzun istişare ile alınır, eski Boğaziçi’nde böyle olurdu. Kısa bir süre önce UBYO kimseye danışılmadan Yönetim Bilimleri Fakültesi (YBF) yapılmıştı. O kararın mürekkebi yeni kurudu.”