Erdoğan'a sunulan MİT raporunda gizlenen dava

Erdoğan'a sunulan MİT raporunda gizlenen dava
Gazeteci Soykan, MİT'in hazırladığı ve Erdoğan'a sunulan 'yargıdaki çürüme' raporunda 'olmayanları' açıkladı. Soykan, İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti ve aralarında savaş başlayan Orhan Ünğan'ın yargılandığı davanın...

Gazeteci Soykan, MİT'in hazırladığı ve Erdoğan'a sunulan 'yargıdaki çürüme' raporunda 'olmayanları' açıkladı. Soykan, İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti ve aralarında savaş başlayan Orhan Ünğan'ın yargılandığı davanın duruşmasının silinmesini hatırlattı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın 'yargıda rüşvet' iddialarını içeren, çıkar karşılığında uyuşturucu satıcıları ve sanal bahisçilerin tahliye edildiği ve erişim engelleme kararları verildiğine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) gönderdiği dilekçenin sarsıntıları sürerken, yargıdaki çürümeye dair yeni iddialar da ortaya atılıyor.

Gazeteci Soykan, 'MİT raporunda bu skandallar var mı?' başlıklı yazısında, Tolga Şardan'ın dünkü haberindeki; Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), yargı mensupları hakkındaki iddiaların sıklıkla gündeme gelmesi nedeniyle bir rapor hazırlayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu ve cumhurbaşkanlığının isteği üzerine 6 hafta önce tamamlandığı belirtilen raporun, Anadolu Başsavcısı Uçar'ın mektubundan kısa süre önce Erdoğan'a iletildiğini hatırlattı.

Yine Şardan'ın haberinde, yargıdaki çürümeye dair iddiaların en çok dikkat çekildiği merkezlerin Bakırköy ve Çağlayan adliyeleri olduğunu belirtildi.

MİT raporunda olmayanlara dikkat çeken Soykan, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti'nin yakını olan ve ardından araları bozulan Orhan Ünğan'ın yargılandığı davanın duruşmasının silinmesini hatırlattı.

Silinen duruşma kaydı

Bakırköy Adliyesi'ndeki silinen duruşma kaydını yazan Soykan, şu ifadelere yer verdi:

"2014 yılında uyuşturucu baronu oldukları iddia edilen Orhan Ünğan ve İranlı Naji Sharifi Zindaşti arasında bir savaş başlamıştı. Zindaşti’nin kızı ve şoförünün İstanbul Büyükçekmece’de öldürülmesiyle ilgili Orhan Ünğan tutuklanmış ve Bakırköy Adliyesi’nde 4 yıl tutuklu yargılanmıştı. Üç kez tahliye edilmiş ama bu karar üst mahkeme tarafından üç kez kaldırılmıştı. Bu dava sürerken Zindaşti’ye operasyon yapıldı ve tutuklandı. Ancak Zindaşti, İstanbul Çağlayan’da görevli hakim Cevdet Özcan tarafından 6 ay sonra tahliye edildi. Hakim Cevdet Özcan’ın rüşvet aldığı ve tahliye için Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Burhan Kuzu’nun baskı yaptığı iddia edildi.

Orhan Ünğan, tutuklu yargılanırken 7 Nisan 2019 tarihinde İstanbul Bağdat Caddesi’nde kardeşi İlhan Ünğan öldürüldü. Bu cinayetten sonra 21 Haziran 2019 günü yapılan duruşmada Orhan Ünğan’ın Bakırköy Adliyesi’ni yönetenler hakkında çok ağır suçlamalarda bulundu.

İddiaya göre; Bakırköy Adliyesi’nin eski Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Karaman’ın avukatlarına verdiği bilgiler olduğunu belirterek şunları söyledi:

'Yargıda örgütlenmiş bir çete var'

“Yargıda örgütlenmiş bir çete var. Bu çetenin adı ‘İstanbul Grubu.’ FETÖ gitti, bunlar geldi. Tahliye edilmemem için Bakırköy Adliyesi’ni yönetenler Zindaşti’den milyonlarca dolar rüşvet aldı. Beni burada tutuklu bırakan kardeşimin öldürülmesinden sorumludur.”

'SEGBİS ses kaydı skandal bir şekilde kayboldu'

Orhan Ünğan duruşmada çok sayıda isim sıralamıştı.

Ancak SEGBİS ile kaydedilen bu duruşmanın kaydı skandal bir şekilde kayboldu. Ses sisteminin arızalandığı söylendi. Ancak bir sonraki duruşma Orhan Ünğan bu kayıtların üzerine program yüklenerek kasıtlı silindiğine dair bilirkişi raporunu mahkemeye sundu. Orhan Ünğan kısa süre sonra bu davada beraat etti. Zindaşti’nin kızı ve şoförünün cinayeti faili meçhul kaldı."